aa_kUcRl.JPG

Erdemoğlu Holding Onursal Başkanı Besnili Bilge Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun hayali olan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi düzenlenen törenle açıldı.



28 Ekim 2018 Pazar
Gaziantep

Açılışa Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Gaziantep Milletvekilleri Muhittin Taştan, Bayram Yılmazkaya, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ile Erdemoğlu Ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Başta Adıyaman ve Gaziantep olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde eğitim yatırımları yapan Erdemoğlu ailesi çıtayı yükselterek Adıyaman Besni İlçesinde Merhum Babaları Erdemoğlu Holding Onursal Başkanı Mehmet Erdemoğlu adına Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yaptı. 625 dönüm alan üzerine kurulan Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde 4 adet amfi derslik, 3 adet atölye, 4 adet stüdyo çalışma alanı, 2 adet bilgisayar laboratuvarı ve dört adet derslik ile idari bölümler yanı sıra, kütüphane, toplantı ve seminer salonu gibi sosyal donatılarda bulunuyor.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açılışında yaptığı konuşmasında Babaları Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun hayalini gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. İbrahim Erdemoğlu “ Ülkemizin Kalkınması için birinci önceliğimiz eğitimdir. Babamız Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun bize verdiği emirler doğrultusunda ve imkanlar ölçüsünde eğitime yatırımlar yaptık ve yapıyoruz. Bu gün babamızın hayali olan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini çok şükür hizmete açıyoruz. Bu gün binasını yaptığımız Fakültemizin gelişmesi için bundan sonrada elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu ilk yıl olduğu için fazla öğrenci tercih yapmamış olabilir ancak biz önümüzdeki dönemde çok daha fazla öğrenci gelmesi için gereken her şeyi yapacağız. Burada okuyan öğrencilerimize tüm şirketlerde staj imkanı vereceğiz, eğiteceğiz ve Türkiye'nin geleceği için yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bölgenin en iyi fakültesi, Türkiye genelinde örnek bir eğitim yuvası olacak. Fakültemiz öğrencilerinin en iyi eğitimi görmesi ve en iyi şekilde hayatı öğrenmesi, dünya insan olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim Aile olarak en büyük hayalimiz ise bugün temeli attığımız fakültemizin ileride Besni  Üniversite olmasıdır” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü  Erdemoğlu Ailesine teşekkür ederek başladığın konuşmasında  “ Adıyaman'ın en özel ilçelerinden olan Besni ilçemizde bugün  Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin açılışında bir aradayız. Bu fakülte binasının üniversitemize kazandırılmasını sağlayan Erdemoğlu ailesine müteşekkirim. Türkiye'de her şehre nasip olmayacak bir nimete kavuşmanın saadetini tadıyoruz. Mimarlık Fakültesi ilimin beşiği olmakla kalmayacak, aynı zamanda Adıyaman'a katkısı olan bir üretim merkezi haline gelecektir. Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi binasının ilçemiz için, ilimiz için, tüm Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Binamızın yapımı yanı sıra öğrencilerimize sağladıkları burs ve diğer katkılarından dolayı Erdemoğlu ailesine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Erdemoğlu Ailesi ile hep böyle hayırlı şeylerle bir araya geldiklerini ifade ederek şöyle dedi “ Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılan Besni İlçemizde İlk okulumuz var, lisemiz var ve şimdi fakültemiz oldu. Bunun bir adım ötesi üniversite kurmaktır. İnşallah Besni Üniversitesinin de kurulduğunu görürüz. Eğitim bir ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, ilerlemesine temel teşkil eden bir etkendir. Bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda, ülkelerin lokomotifinin üniversiteler olduğunu görüyoruz. Ülkelerin de gelişmesi kalkınması mutlak suretle üniversitelerle olacaktır. Ülkemizde 200'ün üzerinde üniversitemiz var. Bugün okullaşma oranının yüzde 90'ın üzerinde, okuma yazma oranının yüzde 95'in üzerindedir. 2006 yılında kurulan üniversitemizin büyümesine gelişmesine her zaman destek olan Erdemoğlu Ailesi bir adım daha atarak Mehmet Erdemoğlu Fakültesini Besni İlçemize kazandırdı. Adıyaman Üniversitesi 20 binin üzerinde öğrenci potansiyeli olan bir üniversite ve Türkiye'nin diğer illerinden de öğrencilerin talep ettiği bir üniversitedir. Adıyaman Valiliği olarak Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Milletvekili Muhittin Taştan konuşmada “Erdemoğlu Ailesi ilkokul, ortaokul, lise ve son olarak ta bulunduğumuz fakülte binası yaptırdı. Ne mutlu sizlere, ne mutlu size ki böyle hayırsever bir aileye sahipsiniz. Ülkemizin sanayine çok büyük katkıları olan Erdemoğlu ailesi eğitim alanında da çok ciddi katkılar sağlamaktadır. Bu gün bir fakülte yaparak Ülkemize ve bölgemize büyük katkılarda bulundular ve bulunmaya devam ediyorlar.  Hayırseverlikle de büyük bir yarışın içerisindeler. Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum “ dedi.

Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ise konuşmasında “Mehmet Erdemoğlu ve evlatları kurdukları eserlerle bizlerin gurur kaynağıdır. Bir Besnili olarak Erdemoğlu Ailesine eğitime yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Gelişen ve değişen dünyanın teknolojik hızına yetişmek adına ülkemizdeki eğitimin asıl lokomotifi üniversitelerdir.” dedi.

Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yaptığı konuşmasında Adıyaman için tarihi bir gün yaşandığını belirtti. Tutdere  “ Ne mutlu bu eseri bize kazandıran Erdemoğlu Ailesine. Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini yaptırıp ilçemize kazandırdıkları için İlim adına kendilerine teşekkür ediyorum.  Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda,  sanayisi teknolojisi gelişmiş ülkelere baktığımızda, fen ve teknolojiye verilmiş olan desteğin ön plana çıktığını görmekteyiz. Bugün teknoloji ve fen yatırım yapılmış olması bu fakültenin önemini daha da arttırmaktadır” dedi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise konuşmasında, Erdemoğlu gibi bir Ailenin Besnili olmasından duydukları mutluluğu dile getirerek, “ Biz Erdemoğlu Ailesiyle gurur duyuyoruz. Allah onlardan razı olsun, Besni ilçemiz her zaman onlarla gurur duymaktadır. Bu gün Besni İlçemize bir fakülte kazandırdılar. Hizmetlerinin sınırı yoktur. Her zaman Besni ilçemiz Erdemoğlu Ailesiyle anılacaktır. Gücü paylaşmak, ekmeği paylaşmak, kazancı paylaşmak zordur. Rahmetli Mehmet Erdemoğlu amcamızın yetiştirdiği evlatları bugün onun vasiyetini yerine getiriyor” dedi.

Konuşmaların ardından İbrahim Erdemoğlu'na teşekkür plaketi verildi. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek, fakülte binası gezildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi