aa_II4In.jpg

Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanan Vali Ali Yerlikaya, veda ziyaretlerine başladı. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaretinde Gaziantep’e hizmet etmenin onurunu yaşadığını belirten Vali Yerlikaya, ”İstanbul’da Gaziantepli kardeşiniz Ali Yerlikaya olarak telefonum, yüreğim, kapım, makamdaki yeriniz her zaman müstesna. Bunu hamaset cümleler olsun diye söylemiyorum, göreceksiniz yaşadığımız günlerde. Sizden istirhamımız yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük, beklenti büyük, dua edin” dedi.



29 Ekim 2018 Pazartesi
Gaziantep

Ziyarette konuşan Esnaf Odalar Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ”Sayın valimizi ülkemizin en güzel şehirlerinden birine yolcu ediyoruz. Geçmiş 4 yılımız dolu dolu geçti. Sevgi, muhabbet saygı içerisinde daha doğrusu Ahi Evran felsefesinin içinde ne varsa biz onları sayın Valimizle yaşadık bize yaşattınız. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Ahilik haftası bir çelenk koyup bir kazanda pilav dağıtmaktı ama sayın Valimizin Gaziantep’e teşriflerinden sonra gerçekten ahilik neymiş biz ondan sonra öğrendik ondan sonra hayata geçirdik ve 1 yıl sonra zaten Türkiye birincisi olduk. Türkiye’nin ahisi olduk. İlk olarak sayın Bakanımız Ahilik törenine Gaziantep’te katıldı. Sayın valimizin girişimiyle o o ayrı bir güzellik oldu” dedi.

 

BUNDAN GÜZEL VALİMİZ OLAMAZ

 

‘Toplu esnaf sahresini kutladık ,yaşadık geçmiş örf ve ananelerimizi hayata geçirdik’ diyen Küsbeoğlu, ”Yani Gaziantep için olmazsa olmazları beraber yaşadık, inşallah nice güzel günlerde İstanbul veya İstanbul sonrası Cenabı Allah’ın lütfuyla daha güzel yerlerde beraber karşılaşacağımıza beraber yaşayacağımıza ben inanıyorum. Ben sayın Valime bu katkılarından dolayı gerek esnaf şurasının gerek esnaf olarak gerek Gaziantep’in Elmacı pazarı, Bakırcılar çarşısı ,demirciler çarşısı bir yemenici çarşısı, sanayici esnaf, tacir tüccar, ihracatçıyı tanıtan bundan daha güzel bir valimiz olamaz. Kendisini alkışlıyoruz” diye konuştu.

 

YERLİKAYA:HERŞEYİN BAŞI SEVGİ

 

Vali Ali Yerlikaya ise 4 yıla yakın zaman Gaziantep’e hizmet etmenin onurunu yaşadığını belirterek, “Cenabı Allah kadim şehre hizmet etme onurunu verdi, hamdediyoruz, şükrediyoruz. Hep şunu söyledim herşeyin başı sevgi. Yaratılış sebebimizde sevgi. Gelin birlikte yürekten  dua edelim, Cenabı Allah bizim sevgimizi benim sevgimi sizin kalplerinizi bizim kalplerimizi nakşetsin. Eğer bu nakış kolay ve güzel istikrarlı yakalanırsa bakın o zaman bu şehrin zorlukları kolay, sevinçleri daha büyük, üzüntüleri daha düşük olur, yaşamımıza bereket huzur gelir dedik” dedi.

 

BUNU SİZLER BAŞARDINIZ

 

Gaziantep’te valilik yaptığı dönemde Gaziantep ve Türkiye’nin büyük sınavlardan geçtiğine de dikkat çeken Yerlikaya, “Çok büyük sınavlardan geçtik gerçekten sınır ötesi operasyonu, Fırat Kalkanı, Zeytindalı, DEAŞ’ın şehrimize yapmış olduğu hain saldırılar terör örgütlerinin ve bir 15 Temmuz ihanet gecesi bütün bu sınavlardan nasıl çıktık, birbirimizi sevmemiz güvenmemiz ayıplarımızı eksikliklerimizi setretmemiz onu düzeltmemek için dilimizi hep doğru eleştiri yapar halde döndürmemiz öveceğiniz zaman valinizin ayağını yerden kesmemeniz hep bu şehri Gaziantepimizi, gazi şehrimizi sadece esnaf dünyasında değil, sadece tacir dünyasında, sadece ihracatçılarımıza borsamıza değil. her alanda eğitimden sağlığa, adalete. tarımdan ulaşıma her alanda biz diğer 80 şehir tarafından gıpta ile anılan, maşallah denilen, ya bu adamlardaki uyum, bu adamlarda istişare, bu adamlardaki hizmet dili niye bizde yok, bazılarınca özellikle bu şekilde anılır hale getirdik. Bunu sizler başardınız. Eğer gazi şehir bu duruşu, bu iklimi sunmamış olsaydı ben bunu yakalayamazdım, sizlere minnettarım. Destekleriniz için, dualarınız için hep yanınızda olmanızdan dolayı tekrar kendi şahsi ailem hep birlikte sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

KAPIM AÇIK

 

İstanbul’da kapısının Gazianteplilere her zaman açık olacağını da belirten Yerlikaya, “Biz sizleri Allah için seviyoruz, bugün için buradan ayrılıyoruz ama İstanbul’da yine Gaziantep’in bugünkü sanayacilerin bugünkü uluslararası 184 ülkeye ihracatı başaran bu cesaret timsali insanları bağrından çıkaran esnafları ve aziz bileceğim ve aziz bilmeyede devam edeceğim. Oradaki İstanbul’daki Gaziantepli kardeşiniz Ali Yerlikaya olarak telefonum, yüreğim, kapım makamdaki yeriniz her zaman müstesna. Bunu hamaset cümleler olsun diye söylemiyorum göreceksiniz yaşadığımız günlerde. Sizden istirhamımız yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük, beklenti büyük dua  eden. En büyük silahımız birbirimize yaptığımız hayır ve güzel dua. Bu kardeşinizden esirgemezseniz minnettar olurum, hepimizi yürekten kucaklıyorum” şeklinde konuştu.



gg_Tug42.JPG 1 / 2

gg_ArHaL.JPG 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi