aa_pqLg1.jpg

Hamza Mercanoğlu 4 bin lira tazminat ödeyecek.



29 Ekim 2018 Pazartesi
Gaziantep

Gazeteci Servet Bozkurt, gazeteci Hamza Mercanoğlu’nun 4 bin liralık tazminat cezası almasına neden olurken, Bozkurt’un Mercanoğlu için haciz işlemi başlatacağı bilgisine ulaşıldı.

Gazeteci Servet Bozkurt, kendisine iftira atan gazeteci Hamza Mercanoğlu için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunmuş ve Hamza Mercanoğlu Gaziantep 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından adli para cezasına çarptırılmıştı.

HAMZA MERCANOĞLU 4 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Mercanoğlu’nun yaptığının yanına kar kalmaması için iftira konusunu bir de hukuk mahkemesine taşıyan Bozkurt Mercanoğlu’nun 4 bin liralık tazminat cezası almasına neden oldu.

MERCANOĞLU TAZMİNAT CEZASINDAN YIRTAMADI

DETAY’ın ulaştığı bilgilere göre; tazminat davasının karar duruşması kısa bir süre önce gerçekleşti. Gaziantep 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararına göre gazeteci Hamza Mercanoğlu 4 bin liralık tazminat cezasına çarptırılırken, ödenecek tutarın 28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren faiziyle alınacak olması da yine mahkemenin kararında belirtildi.

HAMZA MERCANOĞLU’NUN CEZALANDIRACAĞINI BİLİYORDUM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gazeteci Servet Bozkurt, ”Hamza Mercanoğlu adlı şahıs eğitimle ilgili bir paylaşımımı kendisine yediremeyerek iftiraya sarıldı. Ben kendisiyle direk muhatap olmak yerine konuyu yargıya taşıdım. Mercanoğlu yargılama neticesinde asliye ceza mahkemesi tarafından adli para cezasına, hukuk mahkemesi tarafından da tazminat cezasına çarptırıldı. Ben konuyu ilk gün yargıya taşıdığımda olacakları ve Mercanoğlu’nun cezalandıracağını biliyordum. Yaklaşık üç yıllık bir yargılama sürecinde ’Evet ben iftira attım, cezalandırmayı istiyorum’ tavrına şahit olmadım. Bu gazeteciyim diyen bir kişiye yakışmayan durumdur.” dedi.

Gazeteci Servet Bozkurt, Hamza Mercanoğlu’nun bazı duruşma günlerinde hâkimlere söyledikleri karşısında çokça güldüğünü de belirtirken kazandığı tazminat için Mercanoğlu’na haciz işlemi başlatacağının da altını çizdi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi