aa_ZAJ6Q.JPG

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (GESOB) Olağanüstü Genel Kurula götürmek için bir grup oda başkanıyla imza kampanyası başlatan Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, seçim kararı alınmaması üzerine yargıya gittiklerini söyledi.



31 Ekim 2018 Çarşamba
Gaziantep

Olağanüstü kongre için 133 imza gerektiğini, kendilerinin ise 144 imza topladığını belirten Özcan, “Bu arada Sayın Başkan bizi tehdit etmiş, hem güldük hem de çok korktuk” dedi.

YARGI SÜRECİ İŞLİYOR

Topladıkları imzaların bir süretini önce birlik başkanlığına gönderdiklerini, Birlik başkanlığından ses çıkmayınca aynı imzaların bir nüshasını ticaret bakanlığına gönderdiklerini söyleyen Özcan, ”Ticaret bakanlığı birlik başkanlığına yazı yazdı. Olağan üstü seçim yapın diye ama birlik Başkanlığı yine seçim kararı almadı. Biz tekrar noterden ihtarname gönderdik birlik başkanlığına ihtarnameye verdiği cevapta seçim kararı almayacaklarını yazmışlar. Üstü örtülü tehdit etmişler vs vs. Bizde mecburen yargıya gittik şimdi süreç işliyor” diye konuştu.

BAŞKAN BİZİ YANLIŞ ANLAMIŞ

‘Başkan bizim metal yorgunluğu var dememizi yanlış anlamış’ diyen Özcan şunları söyledi:,”Biz başkana hastasın, yaşlısın demedik. Biz koşan zıplayan uyumayan Başkan aramıyoruz, odalara ve esnafa hizmet edecek Başkan arıyoruz . Ama yinede  sağlıklı olmasına sevindim. Allah sağlıklı uzun ömürler versin Sayın başkana yıllardır aynı görevde olduğundan iş yapmıyorlar, bir alışılmışlık var, iş yapmama yorgunluğu, bıkkınlık var dedik. Odalarımızın esnaflarımızın durumu ortada, ayrıca metal yorgunluğu hastalık değildir durum tesbitidir yorgun olanlar ve iş yapmayanlar için söylenen bir söz bu. Sözü Cumhurbaşkanımız iş yapmayanlar için kullanmıştı bizde onu söyledik.” 

HERKES BİLEREK İMZA ATTI

Herkesin bilerek isteyerek imzasını attığını öne süren Özcan şöyle konuştu:”Sayın Başkanın hukuk danışmanları yanlış yönlendiriyor kanunun hiç bir yerinde 15 günde imza toplanır demiyor. Kanun açık ve net. Ayrıca Başkanın bize yazdığı yazıda 144 imzanın kendilerine ulaştığını yazmış. İmza çekenlerin ünvan değişikliğine imza atmışlar diye söylüyor. Biz kimseyi kandırmadık kandırmayızda ayrıca imza verenler oda Başkanı veya oda yönetimi bu arkadaşlarımız neyin ne olduğunu bendende Sayın başkanda iyi bilirler attıkları imzaları. Noter hepsine  açık açık anlatır neye imza attığını. Herkes bilerek isteyerek imzasını atmıştır. Sonrada vaz geçen olmuştur biz imza vereninde imza verip geri çekeninde iradesine saygı duyarız.”

SON KARARI YARGI VERECEK

Kararı yargının vereceğini söyleyen Özcan, ”Bu makamlar demokrasiye inanmalı sokak ağzı ile konuşmamalı bizi. Sayın Başkan bizi tehdit etmiş, Başkan bizi dövecekmisiniz yoksa sıktıracakmısınız Çok korktuk! Şimdilik yasal hakkımız saklı tutuyoruz başkanın asabiyetine veriyoruz ki bu da bir metal yorgunluğudur, savcılığa suç duyurusunda bulunmuyoruz . Ama bir birlik başkanına kabadayılık yakışmıyor tehdit yakışmıyor. Siz tüm esnafı en önemlisi de Gazi şehrimizi temsil ediyorsunuz. Sayın başkan imza çekenlerin olduğunu söylüyor bu konu ile ilgili 3 adet mahkeme kararı var, hem yerel mahkeme hem yargıtayın hem anayasa mahkemesinin kararı var. Atılan imza çekilemez diye bizde bu mahkeme kararları var, benim tavsiyem hukuk danışmanına bir sorsun, biz tüm belgeleri mahkemeye ilettik artık konu yargının konusu, yargının verdiği karar hepimizi bağlar.” Meral KINACILAR

Kaynak: Gaziantep 27

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi