aa_AU0XW.jpg

Şahinbey Belediyesi, Sergen Mezrasına yaptırmış olduğu cami ve sosyal tesis açılışını gerçekleştirerek, vatandaşın hizmetine sundu.



2 Kasım 2018 Cuma
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan cami ve sosyal tesis 274 metrekare alan üzerine inşa edildi. Zemin katta bay ve bayan taziye evi bulunurken, üzerine ise cami inşa edildi. Böylece Sergen Mezrasının hem cami hem de sosyal tesisi ihtiyacı giderilmiş oldu. Şahinbey Belediyesi yaptırmış olduğu 123. sosyal tesisini ve 58. Camisini vatandaşın hizmetine açmış oldu.

GURUR DUYUYORUZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Şahinbey İlçesi’nde yapılan hizmetlerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek “Öncelikle Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine böyle güzel bir tesisi kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar Şahinbey İlçesi’nin çeşitli bölgelerinde cami inşaatları, sosyal tesisler ve gençlik merkezlerinin açılışına katıldım. Bugün bu hizmetlerin bir yenisini daha vatandaşın hizmetine açtık. Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, bizlere AK Parti Belediyeciliğin en güzel örneğini veriyor. Her gün milletle iç içe onların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet verilmeye devam ediliyor. Bizler de bu hizmetlerle guru duyuyoruz” dedi.

123’ÜNCÜ SOYAL TESİS

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sergen Mezrası vatandaşlarının caminin ve sosyal tesisin içlerini doldurmalarını isteyerek, "Rabbime hamd ediyorum böyle eserlerin yapılışını ve açılışını bizlere nasip ettiği için. Sergen mezramızda daha önce cami yoktu ama bu yönde bizlere talep vardı. Şimdi yollarıyla beraber hem cami hem sosyal tesis yapıldı. Gayet de güzel oldu. Rabbim cemaatini bol eylesin. Bu eserleri yapmak elbette önemli ama bunların içini doldurmak daha da önemli. Sergen mezrası halkını buraya bekliyoruz. Bu açılışını yaptığımız 123. Sosyal tesisimiz. İki ay içerisinde bu sayıyı 200’e yaklaştıracağız. Tesisimizin üst katında camimiz alt katında ise bay ve bayan taziye evlerimiz bulunuyor. Devlet ve millet kaynaşmasını bu tür çalışmalarda görüyoruz. Eskiden devletin bu tür yatırımları yoktu. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Kanunlarda yaptığı değişikliklerle belediyelere bu tür tesisler yapma imkanı sundu. Bizde Şahinbey’imizde ihtiyaç olan her yere cami, sosyal tesis, taziye evleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

BU MEKÂNLAR İLİM YERLERİDİR

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, yapılan çalışmadan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, "Öncelikle görev süremin dördüncü ayında Şahinbey Belediyesi tarafından birçok cami ve sosyal tesis açılışına katıldım. Bu çalışmalarda önemli gayretleri ve çalışmaları olan Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Yapılan sosyal tesislerde bizler için çok önemli çünkü içlerinde kuran kurslarımız var. Göreve geldiğimde 41 olan sınıf sayısı 63’e çıktı. Sadece iki ayda 20’yi aşan sınıf sayısına ulaştık. 100’e doğru ilerliyoruz. Bunların yarısından fazlası sosyal tesisler içerisinde bulunuyor. Camiler, okullar ve sosyal tesisler hizmet içindir. İlim ve kaynaşma yeridir. Yapılan bu mekanları boş bırakmayalım. Bu mekanların içerisinde cemaat ve eğitim olmayınca buralar sadece bina olarak kalır. Bu nedenle doğumdan ölüme kadar ilim önemlidir. Bu vesile ile camimizin ve sosyal tesisimizin Sergenlilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sergen Mezrası sakinleri ise yapılan cami ve sosyal tesis ile birlikte hiçbir ihtiyaçlarının kalmadığını bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından Sergen Mezrası cami ve sosyal tesisi vatandaşların katılımıyla birlikte hizmete açıldı. Sergen Cami ve Sosyal Tesis ’inin açılış törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi