kk_22A6X.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Savunma Bakanlığının TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri esnasında Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar’a TSK’nın askeri yapılanmasıyla ilgili önerilerde bulundu.



3 Kasım 2018 Cumartesi
Gaziantep

Milli Savunma Bakanlığının Plan Bütçe görüşmelerinde söz alan Yılmazkaya, cemaatlerin TSK içindeki yapılanmalarına dikkat çekerek, Genel Kurmay Başkanlığı yapmış bir Milli Savunma Bakanının bu konuda daha hassas davranması gerektiğini ifade etti. 

Yılmazkaya, Plan Bütçe görüşmelerinde; edindiğimiz bilgilere göre, TSK içinde yeni cemaat yapılanmaların namaz kılan asker üzerinde yok benim imamım yok senin imamın kavgasını vermeye başladığını, Milli Savunma Bakanlığının bu konuda gerekli önlemleri biran önce alması gerektiğini vurguladı. 

Aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu Üyesi olan Yılmazkaya, uzman er ve erbaş alımlarında Milli Savunma Bakanlığının daha dikkatli davranarak, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev alacak askeri personelin seçimi noktasında daha verimli ve güçlü bir ordu yapısı için sağlık kriterlerinin önemine dikkat çekti.

15 Temmuz Kalkışmasının arkasındaki bulunan cemaat yapılanmasının bir daha tekrarlanmaması adına TSK içindeki cemaatlerin önüne geçilmesi ve göz yumulmaması gerektiğini vurgulayan Yılmazkaya, Bakan Akarın uyardı.

Yılmazkaya, Plan Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“21. yüzyılda kendi topraklarımızda askerlerimiz donarak yaşamını yitiriyor olması 80 milyonun yüreğini sızlattı. Tüm Türkiye’yi acıya boğan kahraman şehitlerimizin ölümünden sorumlu olan kişilerin gereken cezayı alması toplumun vicdanını rahatlatmayacaktır ama bir daha tekrarlanmaması adına tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. Bu acının tarifi yok! Allahtan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına ve Türk halkına baş sağlığı dilerim.

Bir konuda daha dikkatinizi çekmek istiyorum, bunu da hekim olduğum için anlatmaya çalışacağım. Biliyorsunuz, bu uzman er ve erbaş alımında ciddi kriterler vardır ancak bir hekim olarak uyarmak istiyorum ki bu gençleri göreve alırken yeterince sağlık değerlendirmeleri yapılıyordur ama özellikle sağlıklı görünen bu gençlerde psikolojik sağlık kontrolleri yapılıyor mu?

Bir de, genetik zeminde olan ve 40'lı yaşlara doğru ortaya çıkan genetik hastalıklar vardır, hepinizin bildiği gibi, diyabet gibi, kalp hastalığı gibi, kanser gibi. Bunları da ailelerin geçmişleriyle, sağlık kontrolüyle rahatlıkla tespit edilebilir. Şimdi, bunları yapılması gerekir diye düşünüyorum çünkü bu gençler 30-35 yaşlarında, tam verimli zamanlarında, kendilerinden ordunun faydalanacağı zamanda hasta oluyorlar. Bu kadar emekle verilerek yetiştirilmiş, zaman harcanmış gençlerimizi Türk Silahlı Kuvvetlerine alırken bu önemli hususları göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum.”

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi