aa_8xz39.jpg

HDP Gazintep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlüklerle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.



5 Kasım 2018 Pazartesi
Gaziantep

Toğrul, meclise sunduğu araştırma önergesinde, Gaziantep  Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlüklerin Sayıştay’ın raporuyla yayınlanmasından sonra meclisin bir araştırma komisyonu kurmasını istedi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Aktay’a cevaplaması için şu soruları sordu:

  1. Sayıştay raporuna göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin borç stok miktarının belediye kanun hükümlerinde belirlenen tavan tutarının üzerinde olduğunu belirtilmiştir. Belediyenin 2017 yılı sonu itibariyle 1 milyar 307 milyon 191 bin 300 lira borcu olduğu bilgisi  yer almaktadır.  1 milyar 307 milyon 191 bin 300 liranın akıbeti hakkında bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Bu miktarı nereye aktarılmıştır?
  2. AKP Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı usulsüzlüğe ilişkin herhangi bir soruşturma/kovuşturma yürütmeyi düşünüyor musunuz? Söz konusu belediye yönetimi hakkında hukuki bir işlem başlatacak mısınız? Söz konusu bu meblağın nereye tahsil  edildiği ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi için bir çalışmanız var mıdır?
  3. HDP Belediyelerinde herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlük bulunmamasına rağmen kayyım atıyorsunuz. Neden, AKP Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı borçlanma ve usulsüzlük-yolsuzluklara karşı Belediye’ye kayyım atamıyorsunuz? Belediyeye yaptırım uygulamayı düşünüyorsunuz?
  4. AKP Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ihale kapsamında yaptıracak işlerde düşük teklif veren firmaların yerine yüksek teklif veren firmaların tercih edilmesinin nedeni ve gerekçesi nedir? İhaleyi yandaşlarına mı aktardı?
  5. Projesiz ihale için “2015 yılında 328 milyon 329 bin 670,00 TL’ye ihale edilen ve iş artışı ile beraber 393 milyon 989 bin 831,11 TL’ye tamamlanan iş için idare bütçesinin 2015 yılında 904 milyon 293 bin 311,00 TL olduğu göz önüne alındığında idare bütçesinin yaklaşık yüzde 36’sını oluşturan bir yapım işi için proje hazırlanmadan ihaleye çıkarılmasının gerekçesi nedir? Bu projesiz ihale kime verilmiştir?
  6. Raporda, Belediye mülklerinin ihalesiz bir şekilde pazarlık usulü yöntemiyle ve kanuna aykırı olarak üçüncü şahıslara kiralandığı tespit edilmiştir. Bu üçüncü şahıslar kimlerdir? Bu kira gelirleri kime/ neye tahsis edilmiştir? 502 adet işyeri ve mülkün ihalesiz olarak kiralanmasının nedeni nedir? 
  7. 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda  bir çok usulsüzlük  bulunmasına rağmen 2017 yılında da devam etmiştir. Söz konusu hatalar neden düzeltilmemiştir? ( Soru önergesi ve Araştırma önergesi ektedir.)

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi