aa_E2Itg.JPG

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, Gaziantep’te büyük bir coşkuyla karşılandı. Gaziantep Havalimanı’ndan şehir merkezine uzun konvoyla hareket eden başkan Şahin, karşılama programında Gazianteplilerin sevgi seliyle karşılandı. Duygu dolu anlar yaşayan Şahin, gözyaşlarına hakim olamadı. Havalimanında kendisini karşımaya gelen kalabalıkla bir araya gelen başkan Fatma Şahin, beraberindekilerle güvercin uçurttu.



27 Kasım 2018 Salı
Gaziantep

Hafta sonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 40 ilin belediye başkan adayının arasında tek kadın aday olarak dikkati çeken Fatma Şahin, yine fark yarattı. AK Parti Gaziantep il-ilçe teşkilatları, milletvekilleri ve partililerin yalnız bırakmadığı Şahin, memleketine geldi.

 

ŞAHİN: ÇOK BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİK

Yeniden başkan adayı gösterilmesinin kendisini gururlandırdığını belirten Şahin, “Çok mutluyum, onurluyum, çok duyguluyum. Hakka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yoğun bur şekilde çalıştık. İl başkanım başta olmak üzere tüm teşkilatımız bu partinin çaycısından tutun da sandık kurulu üyesinden mahalle temsilcilerinden muhtarına kadar çok yoğun bir şekilde gayret gösterdik. Tam 17 yıl oldu. Bu şehir beni ilk kadın milletvekili olarak tanıdı, kadın milletvekilinin neler yapabileceğini gördü. Biz onları çok sevdik onlar bizi çok sevdi ve kader birliği yaptık. İyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta bir ve beraber olduk. Üç dönem parlamentoda Anadolu kadınlarını temsil ettim. Cumhurbaşkanımızın güvenine layık olarak genel merkez kadın kolları başkanlığı yaptım, kadınların siyasete alışması ısınması bir siyaset okulundaki gibi siyaseten yetişmesi konusunda çok büyük gayret gösterdik. Oradaki performansımızla birlikte kurucu aile ve sosyal politikalar bakanlığını bize verdi. Aldığımız bu görev yetimin yoksulun yaşlının mağdurun muhtacın yolda kalmışın şehit yakını ve gazilerin makamıydı çok önemli bir görevdi. Gece gündüz çalıştık ve onların hayır dualarına talip olduk. Oradan aldığım hayır duasıyla, doğduğum, büyüdüğüm, beni yetiştiren topraklara hizmet etmek, benim için en büyük onur ve şeref oldu. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk dönemimizi tamamlıyoruz, ilk dönemin sonunda hakikaten dibimizde güvenlikle ilgili Fırat Kalkanı Operasyonu, El-bab’tan ve Cerablus’tan sınır güvenliğiyle ilgili çok büyük gayret gösterdik.

 

BİRLİKTE GAZİANTEP OLACAĞIZ

Millete verdiğimiz 1027 projenin yüzde 95’ini tamamlayarak milletin huzura gittik. Yetimin, yoksulun belediyesi olduk, sosyal belediyecilikte çağ atladık. Kültürel belediyecilik kapsamında hanları, hamamları yenileyerek dünya entegrasyonunda şehir yarışında çok önemli çalışmalar yaptık. Bunun sonucunda şehir ekonomisinde ‘Gaziantep’e Gelme Zamanı’ dedik milyonlarca insanın Gaziantep’e gelmeye başladığını gördük. Halkı arkana alırsan Hakk’ın rahmeti için çalışırsan Hakkın adaletini halkın merhametini yanında tutarsan ulaşamayacağınız hiçbir hedef yok. Çok heyecanlıyım. İlk kez bir kadın büyükşehir belediye başkanı olarak işi sürdürülebilir hale getirmek, başarının taçlanması adına bu görev bize yeniden tevdi edildi. Ben yine kendimi, hemşerilerime, muhtarlarıma, temsilcilerime, teşkilatıma emanet ediyorum. Onların emanetiyle de Hakkın rızasına emanet ediyorum. Çünkü bu makamlar büyük bir sınavdır. Oradan gelecek dualarla besleniyoruz. İnşallah bu şehir için yapacak çok işimiz var. Çok hayallerimiz çok hedeflerimiz var. Birlikte başaracağız iri olacağız, diri olacağız, birlikte Gaziantep olacağız.

 

ROL MODEL OLMAK KOLAY DEĞİL

Değerli il başkanıma, teşkilatımıza, bize güvenen cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Benim hayatımla birlikte, köydeki Mehmet amcanın kızının milletvekili olabileceği, kentteki Ayşe teyzenin kızının bakan olabileceğini ispatladık. Artık bundan sonra kızlarımızın hedefi, çok daha büyük. Rol model olmak kolay değil, ilk olmak çok zor, kutup yıldızı olmak çok zor ama imanla cesaretle çalışınca da başarılamayacak hiçbir şey yok, bunu ispatlamaya çalıştık. Bunu başarmış olarak huzurlarınızdayım. Açıklanan 40 il arasında tek kadın belediye başkanı benim. Bu Anadolu kadınlarına olan güvendir, bu AK Parti’nin kadına olan güvenidir bu, 2,5 milyon şehrin emini olmak çok büyük sorumluluk istiyor. Nasıl bundan önce olduğu gibi teşkilatımızla halkımızla el ele vererek yeniden birlikte başaracağız” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi