aa_2JpB6.JPG

Medical Park Gaziantep Hastanesi’ne merdivenden düşme sonucu gelen ve tam felç teşhisi konarak tedavi altına alınan Engincan Yıldırım (18) başarılı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulaması sayesinde ayağa kalktı.



28 Kasım 2018 Çarşamba
Gaziantep

18 Yaşındaki Engincan Yıldırım talihsiz bir olay sonucu merdivenlerden düşerek Medical Park Gaziantep Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Acil Servis’te ilk müdahaleleri yapılan Yıldırım, yoğun bakıma sevk edilerek Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Kadir Oktay tarafından tedavi altına alındı. Op. Dr. Kadir Oktay, Engincan Yıldırım için Şunları söyledi. ‘’ Engincan ilk geldiğinde bacaklarda ve sol kolunda tam felçli durumu vardı. Solunum sıkıntısı vardı aynı zamanda oturamıyor, yürüyemiyor ve boynu sağ tarafa yatık durumdaydı. Fizik tedaviye yönlendirdiğimiz hastamızın şu an durumu gayet iyi yoğun çalışmalar sonucunda desteksiz yürümeye başladı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Meliha Hafız; ‘’ Engincan, merdivenden düşme sonrası hastanemize geldiğinde yatağa bağımlıydı  hatta parmaklarını bile hareket ettiremiyordu.  Yoğun bakımda başlayan tedavimiz fizik tedavi ünitemizde devam etti. Engincan, Çok kısa bir sürede hastanemizde aldığı Fizik Tedavi süreciyle fiziksel aktivitelerini yerine getirmeye başladı. Tabii çok zorlandı fakat Engincan çok güçlü bir genç, bizim uyguladığımız tedavi süreçlerine kendi azmini ekledi ve başardı. Hem fiziksel hem de aile sıcaklığıyla tedavi uyguladığımız hastamız şu an desteksiz bir şekilde merdiven çıkmaya, yürümeye başladı. ‘’ şeklinde konuştu.

Kısa sürede ayağa kalkan Engincan Yıldırım ve Ailesi, Medical Park Gaziantep Hastanesi çalışanlarının tedavi sürecinde kendilerine çok destek olduklarını aile sıcaklığıyla iyileştiğini belirterek hekimlere ve fizyoterapistlere çok teşekkür etti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi