AA_5C6U1.jpg

Bakalım bu işin sonu nerede varacak. Bu savaşı kim kazanacak, kim kaybedecek merakla bekliyoruz.



3 Aralık 2018 Pazartesi
Gaziantep

Erdem Koleji’nin yerinin ticari ve konut alanına çevrilmesiyle ilgili kavga devam ediyor. Daha önce belediye üç defa buranın imarını değiştirmiş, bu plan değişikliklerinin hepsini CHP’li Şahinbey Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Kireç ve Hasan Şencan mahkemeye götürmüş, mahkeme her defasında plan değişikliğini iptal etmişti.

 

YENİDEN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN KARAR ALINDI

 

Mahkemenin buranın imar değişikliğini üçüncü defa iptal etmesinin ardından konu bugün yapılan büyükşehir belediye meclisi gündemine yine getirildi. Belediye meclisinde alınan karar ile bu alanla ilgili yeniden imar değişikliği yapılabilmesinin önü açıldı.

 

SİZ YİNE BİLDİĞİNİZİ OKUYORSUNUZ

 

Mecliste bu madde görüşülürken, CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu madde üzerinde söz aldı. Sucu,’’ Biz daha önce CHP grubu olarak, bu plan değişikliğine red vermiştik. Bu plan değişikliğinin yanlış olduğunu ve bu plan değişikliği yapıldığı takdirde burada yoğunluğun artacağını söylemiştik. Ama, siz bizi dinlemeden plan değişikliği yaptınız. 55-56 aydan beri size söylüyoruz. Ama siz yine bildiğinizi yapıyorsunuz. Bugün mahkeme bu planı reddederek önünüze koydu. Şimdi ben sizin vicdanınıza soruyorum. Burada sizin yaptığınız doğru mu? Bir şekilde imar kanununa aykırı plan değişikliği yaptınız mahkemede bozdu.’’ dedi.

 

CHP’LİLER KARARLI

 

Bu gelişmelerin ardından gözler yeniden büyükşehir belediyesine çevrildi. Şayet belediye burayla ilgili imar değişikliği yapar, bu değişiklik mecliste onaylanırsa, CHP’liler yeniden mahkemeye gidecek. Konu hakkında görüştüğümüz CHP’li Şahinbey Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Kireç ve Hasan Şencan, buranın rant alanı olmasına izin vermeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi yeniden imar değişikliği yaparsa yeniden mahkemeye gideceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız.’’ dediler. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi