gg_6umCS.jpg

Mehmet Bozkurt yazdı...



22 Aralık 2018 Cumartesi
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde, İŞKUR tarafından düzenlenen Gaziantep insan kaynakları ve istihdam fuarında, SANKO Holding onursal başkanı Abdülkadir Konukoğlu bir konuşma yaptı.

Konukoğlu konuşmasın da, ‘‘Bir süredir dünya genelinde belli merkezlerin saldırısı altında olan Türk ekonomisinin, bu saldırıları göğüsledi. Ekonomi hep böyle gidecek değil. Mart ayındaki seçim sonrası, 2019’un ikinci yarısında toparlanma, üçüncü çeyrekte ise yatırımlar başlar” dedi.

Türkiye’nin en büyük ve en zengin ailelerinden birisi olan Konukoğlu ailesinin en büyüğü ve en tecrübeli olan Abdülkadir beyin bu açıklaması önemliydi.

Çünkü, hemen hemen her gün bir iflas erteleme, konkordato ilan eden şirketler, firmalar, sanayi kuruluşları var. Bu haberleri hep beraber basın organlarından okuyoruz, duyuyoruz.

Bunun yanında siyasiler, ekonomistler, iş dünyası, şirketler, firmalar, 2019 yılının daha kötü geçeceği endişesi duyuyor, ona göre yatırımlarını bekletebiliyor.

Hatta geçtiğimiz günlerde TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısında konuşan icra kurulu başkanı Tuncay Özilhan yaptığı konuşmada net ifadelerle içinden geçtiğimiz ekonomik krizi anlattı. Özilhan, "Konkordato ilan eden şirketlere her gün bir yenisi ekleniyor. Moraller bozuluyor. Reel sektör önünü göremiyor. Eğer iflaslar başlarsa durum daha da kötüye gider" diye konuştu.

Bunun yanında açıklanan işsizlik rakamlarında 330 bin kişi işsizler ordusuna katıldı. Gaziantep’te ise sendikalar ve partilerin açıklamasına bakarsak, 50 bin kişi işsiz kaldı, ya da ücretsiz izne gönderildi.

Önümüzde böyle bir tablo varken, kimsenin olumlu yönde görüş belirtmediği bir dönem de, Konukoğlu’nun bu açıklaması ve topluma, insanlara umut dağıtma cesareti göstermesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

Temennim, Konukoğlu’nun iyi niyetli olarak yaptığı bu açıklamasındaki gelişmeler yaşanır ve ülkemiz bir toparlanma sürecine girer. Böylece insanımızın, sanayicimizin, iş dünyasının yüzü güler.

Yok, aksi bir tablo ortaya çıkarsa, millet olarak bedelini yine bizler ödeyeceğiz.

O nedenle bu sözleri, bir kenara not edip bekleyelim.

Bakalım zaman neyi gösterecek.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi