uu_YemSp.jpg

Örgüt toplantılarında genel merkez atama, fermuar sistemi, kota uyguladığı takdirde istifa ederiz diyen yöneticilerin istifa etmesini gerektiğini söyledi.



26 Aralık 2018 Çarşamba
Gaziantep

CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan, CHP genel merkezinin İYİ Parti ile ittifak kararı almasından sonra beklemeye geçen eski CHP il başkanı Sait Köse, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İL BAŞKANI SUCU VE YÖNETİMLERİ SINIFTA KALDI

İl Başkanı Hayri Sucu ve yönetimlerinin istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Köse, şunları söyledi:’’Yerel örgütlenme anlayışı içerisinde, belli bir duruşu sergilemesi gereken yönetimler, bana göre sınıfta kalmıştır. Nedeni, örgüt toplantılarında bizzat il başkanımızın ifade etmiş olduğu, kota, kontenjan, fermuar sistemi gibi bir yöntem ile genel merkez Gaziantep’te meclis üyesi belirlemeye kalkışır ve müdahale ederse, yönetimlerin istifa edeceği sözünü partililer önünde verdi. Tabi, bu çıkış, bana göre yanlış bir çıkıştı. Biz, her şeyden önce kurumsal bir yapıyız. Bu kurumsal yapının yöneticileri de, Ankara genel merkezdir. Bu demek değildir ki, demokratik katılımcılık anlamında bir takım temayülleri de yok saymak anlamına gelmez. Ancak, Ankara’nın aday adayı belirleme yöntemiyle ilgili bir genelgesi, bir söylemi, bir ifadesi olmadan, burada bunlar olmazsa istifa ederiz diyenler, o koltuğu işgal ediyorlar.’’

TEKLİ SIRALARI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi’nin Gaziantep İl Başkanlığı’na bir genelge gönderdiğine de dikkat çeken Köse, ‘’Ankara’nın almış olduğu karar ve son gönderilen genelge, tekli sıralar genel merkezin inisiyatifinde belirleneceği, çiftli sayıların ise partiye kayıtlı üyelerle bir ön seçim yapılacağı yönündedir. Böyle bir duruma karşı çıkacağını söyleyenler, ferman sistemini kabul etmeyenler istifa etmedi. İstifa etmeyenler, buradan bir sonuca gitme beklentisi içerisindeler. Ama, hangi sonuca gitmeye çalıştıklarını anlamakta güçlük çekiyorum.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi