dd_7C3hR.jpg

CHP ile İYİ Parti’nin Gaziantep’te ittifak yapacağına dair her şey yazılıyor, çiziliyor, söyleniyor, açıklamalar yapılıyor. Ancak, ortada Gaziantep için henüz kesinleşmiş bir protokol olmadığı için ne yazılanların, ne çizilenlerin, ne açıklamaların, ne de yorumların bir önemi var.



27 Aralık 2018 Perşembe
Gaziantep

Son günlerde Gaziantep gündemini en çok meşgul eden konulardan birisi CHP ile İYİ Parti arasında ittifak yapılacağı. Ayrıca, CHP’nin seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığında İYİ Parti adayını destekleyeceği açıklamaları. Bunun yanında merkez ilçelerin de İYİ Parti’ye verildiğine dair yorumlar yapılıyor. Ancak, bu kadar söylentiler, yorumlar, görüşler, açıklamalara rağmen ortada henüz resmiyet kazanmış bir durum yok. CHP Gaziantep il ve ilçe başkanlıklarına ne ittifak yapıldığına dair, ne de İYİ Parti adaylarını destekleneceğine dair bir protokol, genelge, yazı vs. gelmedi.

YOL HARİTASI DA BELİRLENEMİYOR

Ortada netleşmiş bir durum olmayınca Gaziantep’te ne CHP, ne de İYİ Parti sahaya çıkıp seçim startı veriyor. İki partinin il ve ilçe başkanlıkları, örgütleri genel merkezlerden gelecek haberi bekliyor.

YÖNETİCİLER AÇIKLAMA YAPMAKTAN ÇEKİNİYOR

Hal böyle olunca her iki partinin ne il başkanları, ne ilçe başkanları, ne adayları çıkıp kamuoyuna ve basına açıklama yapıyor. Çünkü resmi bir karar olmadığı için tüm yöneticiler temkinli davranıyor.

BİLGİ KİRLİLİĞİNE YOL AÇMAK İSTEMİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da genel merkez ile görüşmeler yapan CHP Şahinbey ilçe başkanı Uğur Özpolat ve meclis üyeleri Gaziantep’e döndü. Taleplerini, isteklerini, beklentilerini, örgütün taleplerini genel başkan yardımcılarına ilettiler. Ancak, Ankara’ya giden heyet, kesin bir sonuç alınmadığı için basına açıklama yaparak, kamuoyunu ve partililerini yanlış bilgilendirip, bilgi kirliliğine sebebiyet vermek istemiyorlar. Durumlar netlik kazanıp, resmiyete döküldükten sonra kamuoyuna gereken açıklamaları yaparız diyorlar.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi