aa_ISlyd.jpg

KOBİ’lerin nefes alması için verilen krediyi Gaziantep’li KOBİ’ler almakta güçlük çekiyor.



1 Ocak 2019 Salı
Gaziantep

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’un öncülüğünde KOBİ’lere yönelik ‘’Nefes kredisi’’ başlatılmış, Türkiye genelindeki 365 oda ve borsa üyeleri, yıllık yüzde 22 faiz oranı ile bu krediden faydalanacağı belirtilmişti.

GAZİANTEP’TE KOBİ’LER KREDİYİ KULLANAMIYOR

Gaziantep’te sanayi odası, ticaret odası ve ticaret borsası üyesi olan firma ve şirketler bu krediyi kullanmak için anlaşmalı bankalara başvuru yapıyor. Ancak, başvuru yapan bazı üyeler, krediyi kullanamıyor.

TEMİNAT DÜŞÜK YATIRILDIĞI İÇİN BANKALAR ZORLUK ÇIKARTIYOR

Bankaların krediyi vermekte zorluk çıkarttığı bilgisini aldıktan sonra, gazete olarak konuyu araştırdık. Edindiğimiz bilgilere göre, Gaziantep sanayi odası, ticaret odası, ticaret borsası anlaşmalı bankalara teminat tutarını düşük verdiği için bankalar verilen tutar kadar kredi kullanılmasına izin veriyor. Durum böyle olunca da bazı üyeler krediden yararlanıyor, bazı üyeler yararlanamıyor.

HİSARCIKLIOĞLU, GALİBA KREDİYE İHTİYAÇ YOK DEDİ,
İŞ ADAMLARI BANKALAR KREDİYİ VERMİYOR DEDİ

Geçtiğimiz hafta cuma günü, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Ticaret Odası’nda iş dünyası ile bir araya geldi. Hisarcıkoğlu burada yaptığı konuşma da, nefes kredisi kullanım oranının Gaziantep’te yüzde 60 olduğunu söyledi ve galiba Gaziantep’li KOBİ’lerin krediye ihtiyacı yok dedi. Hisarcıklıoğlu’nun bu sözüne karşılık, salonda bulunan iş adamları ayağa kalkarak, bankalar krediyi vermiyor diye cevap verdiler. Bu cevabın ardından Hisarcıklıoğlu o zaman neden söylemiyorsunuz kardeşim? dedi.

SORUN ÇÖZÜLECEK Mİ?

Daha sonra Hisarcıklıoğlu, kredi kullanmakta zorluk çeken üyelerin şikayetlerini bağlı bulundukları odalar ve borsaya bildirmelerini, o kurumlarında kendilerine iletmelerini istedi. Bu şekilde sorunun çözümü için gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi.

GÖZLER ODA VE BORSA DA

Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler sanayi odası, ticaret odası ve borsaya çevrildi. Kredi kullanamayan üyeler, dört gözle bankalarla yaşanan sorunların çözülmesini bekliyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi