SS_4zY34.jpg

Gaziantep Esnaf Odalar Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, İŞKUR, KOSGEB, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve SODES projesi yaptığımızda beyanname verme zorunluluğumuz var, ancak Avrupa Birliği projelerinde beyanneme verme zorunluluğu yoktur. Bu yanlış uygulamanın düzetilmesini istiyoruz dedi.



1 Ocak 2019 Salı
Gaziantep

Geçtiğimiz cuma günü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve KESK Başkanı Bendevi Palandöken’in katılımıyla GTO’da iş dünyası istişare toplantısı yapıldı. Küsbeoğlu bu toplantı da birlik olarak yaptıkları projeler ve yaşadıkları sorunları anlattı.

171 PROJE YAPTIK

Son 10 yılda birlik olarak 171 proje yaptıklarına dikkat çeken Küsbeoğlu,’’2007-2008 krizinde Abdulkadir Konukoğlu, bizleri acil olarak topladı. O toplantıda basına fazla konuşmadı. Sadece, borç lanmayın arkadaşlar dedi. Bir de bize çok acilen ara elemana ihtiyacımız var dedi. Ben de toplantı sonrası Konukoğlu'na, ben projelerime hız vereceğim. Bu şehirde, ara eleman yetiştireceğim dedim. Son 10 yılda  İŞKUR, Avrupa Birliği, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve SODES kapsamında 176 proje yapmışız. Şu ana kadar 11 bin 531 kursiyer olarak eğitim almış. Bu sayı içerisinden 8 bin kursiyerimizden yüzde altmışını meslek sahibi yapmış, işe yerleştirmişiz.’’

BİZE HER ZAMAN ESNAF ODALAR BİRLİĞİ NE İŞ YAPIYOR DİYORLAR

‘‘Bize her zaman, Esnaf odaları ne yapar diye soruyorlar. Sayın bakanım belki bu sözleri sizlerde duymuşunuzdur. Belki bizler fazla para kazanamıyoruz. Ama, bizim hem emek gücümüz, hem fikrimiz, hem de rızkımız var. Cenab-ı Allah'ın bize verdiği ahi elvan rızkı var. Onun için biz çalışmalarımıza devam ediyoruz.’’

PROJELERE DESTEK VERDİĞİMİZ İÇİN CEZALANDIRILDIK

‘’Gaziantep 6 tane organize sanayisi olan Türkiye’nin en büyük sanayi şehirlerinden birisidir. Ayrıca, iki milyon metrekare alana kurulu, 3 bin işyeri, 400 tane sosyal tesisi, içerisinde KOSGEB ve örnek sanayisi olan dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük küsget sanayi bölgesine sahibiz. Biz, yaptımız tüm projelerde, geçmişte sıkıntı yaşadık. Hala o sıkıntıları düzeltilmedi. İki yıl öncesine kadar yüzlerce projeye birlik bütçesinden destek verdik. Bu projelere destek verdiğimiz için cezalandırıldık. Müfettiş gelmiş, İŞKUR, KOSGEB, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve SODES projesi yaptığında beyanneme vereceksin diyor. Ama, Avrupa Birliği projelerinde beyanname zorunluluğu yoktur. Ben, vergi muafiyeti olan bir birliğim. Bu sıkıntının bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.

ESPİES PROGRAMINDA SIKINTILAR VAR

Ticaret bakanlığının espies programı var. Maliye kayıdını yaptırıp birliğe üye kaydı yaptırmaya gelen esnafımız oluyor. Adam fırıncı. Gaziantep’te 81 il içerisinde sadece Gaziantep’te pideciler odası var. Şehrimizde hem fırıncılar, hem pideciler odası var. Pideciler odasının üye sayısı fazla olduğu için, sistem fırıncıyı pideciler odasına aktarıyor. Ayrıca, Gaziantep’te büyükşehir belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltmak için, dolmuşlara bir düzenleme getirdi. Düzenleme ile 1 bin 200 tane dolmuşçu esnafımız borçlanarak araçlarını değiştirdi. Ama şu anda bu değişimdendolayı, otobüs sayısı arttığından dolayı dolmuşçular odasından üyeler, otobüsçüler odasına kaymaktadır. Sistemden dolayı böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesini istiyoruz.’’ dedi.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi