aa_JKYeW.jpg

Haftalık gazetelere yıllık 200-300 lira abonelik parası veren bazı kurumlar, yeni yılda çizelge tutacağız, düzenli gelmeyen gazetelere ödeme yapmayacağız diyerek, haftalık gazetelere gözdağı veriyorlar.



6 Ocak 2019 Pazar
Gaziantep

Gaziantep’te özellikle son yıllarda sistematik olarak bitirilmeye çalışılan haftalık gazetelere, gözdağı verilmeye başlandı. Basın içerisindeki bazı kişilerin baskısı ile haftalık gazeteleri bitirme projesine alet olan bazı kurum ve kuruluşlar, yeni yılda gazeteleri takibe alacaklarını ve gazetelerin çıkma periyotlarına göre abonelik ücreti ödeyip ödememe kararı vereceklerini söylediler.

ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

Yerel basında sayıyı azaltıp, kendi alacakları payı arttırmak için yıllardır çaba gösteren basın içerisindeki bazı gruplar, daha önce valilik, basın ilan kurumu, belediyeler ve kurumlar aracılığıyla haftalık gazeteleri dizayn etmeye çalıştılar. Ancak, bu girişime kurumlar destek vermeyince ters köşe olan bu ekip, çalışmalarına devam ediyor.

HAFTALIK GAZETELER MALİYE VE
BAĞKUR BORÇLARINI DAHİ ÖDEYEMİYOR

Şehrimizde şu anda haftalık gazete çıkartmaya çalışan basın kuruluşlarının büyük bölümü, maliye ve bağkur borçlarını dahi ödeyemez durumda. Bunun yanı sıra dolardaki artışın en çok etkilediği sektörlerden birisi basın sektörü. Çünkü, kurdaki artış nedeniyle kağıttan kalıba, boyadan diğer malzemelere kadar her şeye zam geldi. Bu nedenle haftalık gazeteler şu anda gazete çıkartmakta büyük zorluk çekiyor.

200-300 LİRA ABONELİK İÇİN TAKİP YAPILACAKMIŞ

Yeni yılın gelmesiyle birlikte, bazı kurum ve kuruluşlar, haftalık gazetelere bir yılda verecekleri 200-300 lira için gazeteleri takibe alacaklarını bildirdiler ve adeta aba altında sopa gösterdiler. Günlük gazetelere, televizyonlara, ulusal gazetelere hatta internet sitelerine dahi abonelik ödemesi yapan kurum ve kuruluşların haftalık gazetelere gözdağı vermesi tepkilere neden oluyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi