aa_wIg5Y.jpg

AKP’nin dış politikada ve iç siyasetteki yanlışları yüzünden bugün ülkede ekonomik buhran yaşanmaktadır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ekonomik verilerin kaygı verici olduğunu belirtti.



8 Ocak 2019 Salı
Gaziantep

Ülkedeki ekonomik verilerin kötü gidişatına dikkat çeken Yılmazkaya yaptığı yazılı açıklamada, borç batağında olan esnafın yanı sıra vatandaşın % 80’nin de borçlu olduğunu dile getirdi.

Medyaya yapılan baskılarla ekonomideki kötü gidişat örtbas edilmektedir diyen Yılmazkaya bu kötü gidişat kamuoyundan saklanmaktadır” dedi.

Yılmazkaya açıklamasında; özel sektörün borçlarının hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu, her on vatandaştan sekizinin bir şekilde devlete, şahıslara veya bankalara borçlu olduğunu ifade etti.

“Ülkede yaşanan ekonomik kriz AKP İktidarı tarafından kamufle edilmekte” diyen CHP’li Yılmazkaya, ekonomik verilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“Üretmeden tüketen bir ülke yolunda politikalar üreten AKP iktidarı, günü kurtarmanın dışında başka bir şey yapmamaktadır.AKP İktidarı yüzünden üretmeden tüketen bir ülke haline geldik. Bu nedenlerden ötürüpiyasalarda yaşanan büyük durgunluk esnafı borç batağına sürüklemektedir.

Esnafın işinde yaşanan durgunluğun yanı sıra vergi ve sigorta primleri ve işyeri kiraları kötü giden ekonomiyi iyiden iye körüklemektedir.

Piyasalar durgun!

İnsanları tedirgin!

Esnaf gibi vatandaş da borç batağında!

İnsanımız kredilerle ayakta durmaya çalışıyor!

AKP’nin yanlış politikalarının ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle esnafın büyük bir bölümü kapısına kilit vururken, varlığını sürdürmeye çalışan esnaf da zor günler geçiriyor.”

Türk Halkı Büyük Bedeller Ödeyecek

“Bu karamsar tablodan sonra AKP İktidarının ekonomide sorun yok demesi, bankaları ve finans kuruluşlarını baskılaması, medyayı da susturması halkı aldatmadan başka bir şey değil.

Birçok işletme kapanmakta, işsizlik artmakta, döviz yükselmekte, vatandaşın kredi ve kredi kartı borçları katlanarak büyümekte. Halkın ekonomisi kötü giderken AKP İktidarı ise pembe tablolar çizerek halkı kandırmaktadır.

Maalesef kendi vatandaşımız ülkemizde değil artık yurtdışında yatırım yapıyor. Bunu göremeyen ya da görmek istemeyen bir iktidarla yönetilmekteyiz.

Ülkenin içinde bulunduğu çıkmazın kötü yönetilen dış politikayla birleşmesi sonucundan bizlere ekonomik olarak Türk Halkının büyük bedeller ödeyeceğini göstermektedir.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi