imo_gaziantep_yonetim_uhIK0.jpg

“İmar barışını suistimal edilmesine fırsat vermemeliyiz”



17 Ocak 2019 Perşembe
Gaziantep

İmar Barışından yararlanma süresinin Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk, “Biz Oda olarak imar aflarına karşıyız. Ancak, hükümetimiz böyle bir hak tanımış. Herkesin yasal sınırlar içerisinde bu haktan faydalanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

İmar Barışının 2017 yılı sonuna kadar yapımı tamamlanmış binaları kapsadığını, bundan sonra yapılan binaların imar barışından faydalanmasının yasal olarak mümkün olmadığını ifade eden Başkan Çeliktürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İmar Barışı evinin ya da binasının tapusu veya iskanı olmayan vatandaşlar için çıkartılan bir kanun. Bunu suistimal etmek yaşadığı şehire ihanet etmek anlamına gelmektedir. Müracaatlar e-devlet üzerinden veya Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlara yapılabiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri de hem başvuru kabul ediyor, hem de vatandaşları bilgilendiriyor, destek oluyor. Belediyelerimiz de bu konuda son derece duyarlı. Devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşları bu konuya önem veriyor. Vatandaşların bu yasal düzenlemeden faydalanması için destek oluyorlar. Hepsine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak, tek beklentimiz yasaların dışına çıkılmaması, 2017 yılından sonra tamamlanan binaların bu kapsama sokulmasına izin verilmemesidir.

Çevre Şehircilik Bakanımız sayın Murat KURUM’un Aralık ayında Valilikler ve Belediyelere verdiği Talimatta ‘’İmar Barışını Fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar konusunda ciddi yaptırımlar yapılacağı uyarısını vatandaşlarımızın dikkate alması konusundaki hassasiyetini dile getirmişti.’’

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gökhan ÇELİKTÜRK İmar Barışı konusunda oda olarak çok ciddi hassasiyetleri olduğunu belirterek’’ Hiçbir mühendislik hizmeti almamış depreme dayanıksız imar mevzuatına aykırı binaların bu kanun kapsamında yapı kayıt belgesi aldığını belirterek “Bu kanunu şahşi çıkar sağlamak amacıyla suistimal edilmesine hiçbir şekilde müsaade edilmemesi ve Belediyelerimizin ve Valiliğimizin bu konuda çalışmalarının daha sıkı ve caydırıcı önlemler almasının önemini belirtmek istiyorum” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi