aa_Hrcd9.JPG

Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü Eyüp Yılmaz,yaklaşan LGS sınavıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eyüp Yılmaz,LGS sınav sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin başarıyı elde etmesi için ders ders nasıl çalışılması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.



29 Ocak 2019 Salı
Gaziantep

 Türkçe dersinin Türkçe dışındaki diğer derslerin sorularını da doğru okumada ve okuduğunu anlamada önemli bir katkısı vardır. Okuduğunu anlamada yetersiz olanların, diğer ders konularına ilgi duyabilmesi, ders kitaplarında okuduklarını anlayabilmesi ve dolayısıyla başarılı olması beklenemez.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI BAŞARININ ANAHTARIDIR

Türkçe sorularının büyük bir kısmı okuduğunu anlama ve anladığını kısa sürede yorumlama esasına dayanmaktadır. Bu anlamda küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı olan öğrencilerin çok avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Türkçeyi iyi bilmek sadece kuralları bilmek ve soru çözmekle mümkün değildir. Ancak çok kitap okuyarak uzun metinleri daha kolay algılamayı, yorum yeteneğinin gelişimini, anlam bilgisiyle ilgili soruları daha kolay çözebilmeyi geliştirebiliriz.

 TÜRKÇE DERSİNİN VAZGEÇİLMEZLERİ

Türkçe Sözlük-TDK Yayınları, Yazım Kılavuzu -TDK Yayınları, Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü- TDK Yayınları

Okulda ders esnasında, evdeyse çalışma masanızda Türkçe dersine çalışırken mutlaka yanınızda bulunması gerekmektedir.

ANLAM BİLGİSİ

UNUTMA sınavlarda en çok soru “ANLAM BİLGİSİ “ nden çıkar

Anlam bilgisi sözcük cümle ve paragraf anlamını içeren konuları içerir.

Paragraf soruları ile baş edebilmenin en önemli şartı ise iyi bir okuyucu olmaktır. Soru tarzı olarak paragraf soruları çözülmesi en kolay sorulardandır; çünkü bu sorular cevaplarını da içlerinde barındırır. Bu sorularda istenen kişinin okuduğunu anlayıp, anlamadığını test etmektir.   

DİL BİLGİSİ

Dilbilgisi konuları birbirinden bağımsız değildir, her bir konu diğerinin temelini oluşturur. Dolayısıyla dil bilgisinde tek bir konuyu bile anlamamak ve o konuyla ilgili çalışmama yapmamak diğer konunun anlaşılmamasına sebep olur.

-5,6,7 ve 8. sınıf Türkçe konuları birbirinin devamı şeklindedir.Dil bilgisinde var olan bu bütünlükten dolayı dil bilgisi konularından hiçbirinde eksiğimiz olmaması gerekir.

-Dil bilgisi terimlerini ezberlemek dil bilgisi sorularını çözmek için yeterli değildir.Dil bilgisi terimlerinin sözcük ya da cümleyle ilgili mantığı kavranırsa sorular rahatlıkla çözülebilir.

 - Dil bilgisi soruları temel bilgiler öğrenilmeden çözülemez, önce konunun iyice pekiştirilmesi daha sonra da konuyla ilgili testlerin çözülmesiyle dil bilgisi konusunda başarı sağlanabilir.

-Dil bilgisi konuları düzenli şekilde her hafta tekrar edilmeli ve her hafta işlenilen konulardan en az iki test çözülerek yanlış yapılan sorularla ilgili ders öğretmeninden yardım alınmalıdır.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi