uu_114Kp.jpg

Hukukçu Hekimler Derneği Başkanı Dr. Av. Cengiz Bayram ve dernek yönetimi, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar’ı ziyaret etti. Ziyarette sağlık alanında yaşanan sıkıntılar ve şiddet olaylarına değinildi.



1 Şubat 2019 Cuma
Gaziantep

Hukukçu Hekimler Derneği Başkanı Dr. Av. Cengiz Bayram, dernek yönetim kurulu üyesi Dr. Av. Hüseyin Cem Barlıoğlu ve dernek üyesi Dr. Hukukçu Ramazan Sargın Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar’ı ziyaret etti. 

Ziyarette Hukukçu Hekimler Derneği Başkanı Dr. Av. Cengiz Bayram, Hukukçu Hekimler Derneği’nin kuruluş amacı ve faaliyetleri ile ilgili Başkan Navdar’a bilgi verdi.

Hukukçu Hekimler Derneği’nin, hukuk fakültesi lisans eğitimi almış tıp doktorları tarafından kurulduğunu söyleyen Dernek Başkanı Dr. Avukat Cengiz Bayram, bu oluşumla hekimlerin hak ve sorumluluklarını koruyarak ve mesleki sorunlarının çözülmesi aşamasında onlarla birlikte mücadele ettiklerini dile getirdi. Kamuda hekimlerin yaşadıkları hukuki sıkıntılar ve sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına da değinen Dr. Avukat Cengiz Bayram, “hekim ve sağlık çalışanlarının rahat ve güvenli bir ortamda hizmet verebilmesini sağlamak amacıyla birtakım tedbirlerin alınması ve caydırıcı önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.”dedi

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar ise Hukukçu Hekimler Derneği’ne sıkıntıların çözümü aşamasında destek vereceğini belirterek, “Böyle bir oluşum hekim ve sağlık çalışanları açısından büyük öneme sahip. Özellikle derneğin başkan ve kurucularının avukatlığın yanında doktorluk mesleğini de icra etmiş olmaları, meslektaşlarının sıkıntılarını anlamaları ve onların haklarını savunmaları aşamasında daha da önem arz ediyor. Benim kardeşlerim de hekim. Hekimlik çok kutsal bir meslek. İnsanlara yardım etmeyi amaç edinen; gecesi gündüzü olmayan, oldukça yorucu tempoda çalışan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız ne yazık ki görevlerini icra ederken şiddet olaylarıyla karşılaşabiliyor. Bu olayların bundan böyle yaşanmaması en büyük isteğimiz.”dedi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar ’a, Hukukçu Hekimler Derneği yönetimi de gösterdiği nezaket ve ilgiden dolayı teşekkür etti. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi