II_70w0I.jpg

CHP Gaziantep’te böyle rezillik hiçbir dönem de görülmedi. İlçe başkanlarının katılmadığı toplantı da meclis üyeleri belirlendi. Özellikle Şahinbey’de en çok muhalefet eden, kamuoyunun en çok beğendiği isimlerden biri olan Uğur Kalkan 6. sıraya yazıldı, mecliste 5. yıl boyunca konuşmasına rastlamadığımız Mahmut Demirel ise 2. sıradan aday gösterildi.



20 Şubat 2019 Çarşamba
Gaziantep

CHP Gaziantep’te tarihin en rezil dönemlerinden birini yaşıyor. 31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala Hayri Sucu’nun görevden alındı, yerine Melih Meriç atandı. CHP’yi toparlaması beklenen Meriç ve yönetimi beklenenin tam aksine davrandı. Meclis üyelikleri listesi hazırlanırken tartışmalar, kavgalar, küfürler, tehditler, parti binası basılmaya kadar üzücü olaylar yaşandı. Bu gelişmelerin ardından 22 gün önce genel merkezin atadığı Meriç ve yönetimi istifa etti.

İLÇE BAŞKANLARI OLMADAN LİSTE YAPILDI

Meriç’in istifasının ardından yerine Lütfü Demir il başkanı olarak atandı. Demir, atandıktan sonra kendi yönetimini oluşturdu. Dün CHP Gaziantep Milletvekilleri İrfan Kaplan, Bayram Yılmazkaya ile bir araya gelerek, meclis üyeleri listesini oluşturdu. Ancak, o toplantı da Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat yer almadı. Şahinbey gibi metropol bir ilçenin başkanının görüşü alınmadan meclis üyesi listesi yapıldı.

VEKİLLER TELEFONUNU KAPATTI

Meclis üyeleri listesi oluşturulurken vekiller telefonunu kapattı. Vekillere ne ilçe başkanları, ne meclis üyesi adayları ne de partililer ulaşabildi.

EN ETKİLİ MÜHALEFET YAPAN 6. SIRAYA,

HİÇ MUHALEFET YAPMAYAN 2. SIRAYA YAZILDI

Milletvekilleri ve il yönetiminin oluşturduğu listede en büyük şok Şahinbey’de yaşandı. Seçildiği günden beri yaptığı muhalefet ve gündeme getirdiği konularla parti örgütünün ve kamuoyunun büyük beğenisini kazanan ve yeni listede ilk sıralarda yer alması beklenen Uğur Kalkan, 6. Sıraya yazıldı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde meclis üyesi seçildikten sonra görev yaptığı 5. yıl boyunca muhalefet ettiğine şahit olmadığımız Mahmut Demirel ise 2. sıraya yazıldı. Durum böyle olunca, Uğur Kalkan’ın büyükşehir belediye meclisine girmesi neredeyse imkânsız hale geldi. Ayrıca, Demirel’in milletvekili İrfan Kaplan’ın en yakınındaki isimlerden biri olduğu tüm kamuoyu tarafından biliniyor.

YENİ YÖNETİMDEN İKİ İSTİFA GELDİ

Bu gelişmeler yaşanırken, Lütfi Demir’in listesine aldığı Bora Zor ve Sait Köse’nin istifa ettiği haberleri geldi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi