aa_ZmFPP.JPG

DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi’ne ait olan Katılım A.Ş’de devam eden tespit davası nedeniyle toplu iş sözleşmesinin üç yıldan beri yapılmadığını, bu nedenle üye işçilerin mağdur olduğunu belirterek, mahkemenin bir an önce karar vermesini istedi.



2 Mart 2019 Cumartesi
Gaziantep

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Güdücü’ye CHP’li Şahinbey Meclis Üyeleri Yılmaz Kireç, Mehmet Dokbay ile üye işçiler destek verdi. Güdücü, yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi:

‘’Bugün burada uzun yıllardan beri süren KATILIM A.Ş.'de devam eden tespit  davası konusunda sizlere ve kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyduk.

KATILIM A.Ş. işyerimizde 01.04.2016 tarihinde yapılması gereken toplu iş sözleşmesi tespit davasından dolayı 3 yılı aşkın süredir devam etmektedir. Bu nedenle üyelerimiz 4 yıl önce yapılan toplu sözleşmeye göre ücret almaktadır.  Günlük ücretlerine asgari ücrettin altında kaldığı için ufak zamlar gelse de bugün 20-25 yıldır KATILIM A.Ş.'de çalışan arkadaşların günlük ücretleri asgari ücretle eşdeğerdir. Sosyal haklarında da hiçbir iyileşme söz konusu değildir. Mağduriyetten dolayıdır ki Bölge İdare Mahkemesi 7.Hukuk Dairesi Başkanlığından, yüzlerce üyemizin, ailesinin ve çocuklarının  bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi için kararını vermesini beklemekteyiz.

Yani yasal olarak 3 yıldan fazla sözleşme yapamazsınız. Ancak bizim 3.yıl süremiz de şu anda dolmuştur. Yani bundan sonra yapılacak TİS bile gecikmeye başlamıştır. Onun içindir ki "Geç Gelen Adalet, Adalet değildir" diyoruz. Bilirkişi raporu ve yerel mahkemenin kararı ortadadır. Bu karara yapılan itirazlar üyelerimizin mağdur olmasına sebep olmuştur. Bundan sonra bu davanın seyrine göre ilgili kurum ve işverenlerle ilgili daha geniş kapsamlı açıklamalar yapacağız. Yani bu TİS görüşmelerini kimler  nasıl bu hale getirmiştir bunu kamuoyu ile paylaşacağız.

İşçinin Anayasal haklarına nasıl müdahale edilmiştir. Bugünde çıkıp biz belediyeleri kanunlara göre yönetiyoruz diyenlerle yüzleşeceğiz.

Bizler baskıyla işçinin iradesine müdahale edilmesini tıpkı yasada olduğu gibi istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Demokrasilerde baskı olmaz. Bizim vasıflı üyelerimizin işyerlerini değiştirdiler, baskı yaptılar bunları unutmadık diyoruz tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Saygılarımla…’’

Basın açıklamasının ardından sendika üyesi işçiler, ilgili mahkemeye verilmesi için dilekçe doldurup, sendika yöneticilerine teslim ettiler.



hh_63Wwx.JPG 1 / 4

uu_8LR68.JPG 2 / 4

oo_DQd7X.JPG 3 / 4

aa_1tQvO.JPG 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi