aa_dc50Y.JPG

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;



15 Mart 2019 Cuma
Gaziantep

"Önce insan" anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin öncelikli koşuludur.

Her alanda çağdaş uygarlığın güçlü ortağı olma hedefiyle kurulan Cumhuriyet'le birlikte, sağlık hizmetlerinin en etkin ve yaygın biçimde halka ulaşması ilke edinilmiş, Türk tıbbı, doktorlarımızın ve diğer sağlık personelimizin gösterdikleri üstün çabalarla dünyadaki gelişim ivmesine koşut bir gelişim sergilemiştir.
Bilim adamlarımız bugün, yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli çalışmaları ve başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır. Tüm bu olumlu gelişmelere karşın sağlık sistemimizin aksayan yönleri bulunduğu ve yurttaşlarımız ile doktorlarımız başta olmak üzere sağlık personelimizin çözüm bekleyen birçok sorunu olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Sağlık sistemimizin aksayan yönlerinin düzeltilmesi ve yurttaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması, uzun verimli ve kalıcı çözümler gerektirmektedir.

Ne yazık ki son dönemlerde hekimler bayram havasından uzak, buruk bir biçimde 14 Mart'ı kutlamaktadırlar. Bunun nedeni uygulanan sağlık politikalarının vatandaşlarımızı ve hekimleri mağdur etmesidir. Hükümetin sağlık politikaları ne yazık ki sağlık hizmetlerini ticarileştirmekte, hekimlerin mesleki geleceğini ve toplumun sağlık hakkını belirsizlik içinde bırakmaktadır.

Maalesef hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır. Hekime yönelik şiddetin önlenmesi birinci önceliğimiz olmalı. Canımızı ve hayatımızı emanet ettiğimiz, büyük bir özveri ile görev yapan hekimlere şiddet asla kabul edilemez.

Aile Sağlık Merkezlerindeki ve Toplum Sağlık Merkezlerindeki doktorlara getirilen fazladan nöbetlerin hekimleri verimsizleştirdiğini, dolayısıyla doktorlara getirilen fazladan nöbet yükünün vatandaşa da bir fayda getirmemektedir.

Hükümeti sağlık konusunda daha duyarlı olmaya, hekimlerimizi ötekileştirmemeye davet ediyorum.

Hani o sağlıkta devrim yaptığınız dediğiniz alanlardan biri olan, hastanelerinin acil servislerinde 112 servis hizmetlerinde alt yapıyı kuramadınız. Yeterli acil servis uzmanı ve elemanı yetiştiremediniz ve yeterli 112 acil servis elemanı da yetiştiremediniz.

Sağlık alanındaki alt yapı yetersizliklerinin faturasını hekimlere nöbet tutturarak çözmeye çalışmak doktoru verimsizleştirmekten başka bir şey değildir.  Sağlık sistemindeki yanlış politikalar yüzünden hastada mağdur, doktorda mağdur, sağlık çalışanı da mağdur.   

Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık sektöründe yaşanan sorunlar, yalnızca doktorları ve sağlık çalışanlarını değil, tüm toplumu yakından ilgilendirmektedir.14 Mart'ın yalnızca sorunların dile getirildiği bir gün değil, yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan doktorlarımızın sorunlarının çözümü konusunda umutların arttığı bir bayram olarak kutlanması gerek.  

Bu anlayış ve inançla; meşakkatli mesleğimizi insan onuruna yakışır şekilde yerine getirmeye çalışan, Ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabırla, fedakârca ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın ve değerli meslektaşlarımın“14 Mart Tıp Bayramı” kutlu olsun.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi