aa_dHZz9.jpg

Aydın Valiliği, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde ve MB Holding'in ana sponsorluğunda orkestra eşliğinde en kalabalık öğrenci korosu ve en çok çocukla 'Çanakkale Ağıdı' rekor denemesi yapıldı.



18 Mart 2019 Pazartesi
Gaziantep

"Efeler Diyarı Aydın'dan Şehitlerimize Bin Selam" projesi kapsamında, kentte öğrenim gören lise, ortaokul ve ilköğretim öğrencilerinden oluşan toplamda 10 bin 550 kişi hep bir ağızdan Çanakkale Ağıdı’nı seslendirmişti. Rekor Deneme sonrası öğrencilerin 'Dur Yolcu' siluetini oluşturmasının ardından bu kez stadyumda bulunan öğretmen ve velilerin de katılımıyla ağıt ikinci kez seslendirilmişti.  Rekor denemesini Aydın Vali Vekili Halil Canavar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Bekir Çeker, MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat ve Dünya Çocuk Rekorları Yetkilisi Aydın Türkgücü'nün olduğu Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tescil etmişti. Rekorun tescil edilmesinin ardından koroda yer alan öğrenciler, büyük coşku yaşadı.

 

“Geleceğin Teminatı olan Çocuklarımız Bu Coşkuyu İlelebet Sürdürecektir.”

 

Rekor denemeye destek veren ve çocukların aydınlık geleceğin teminatları olduğunu dile getiren MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat; “ 2016 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz bu rekor deneme kadar hayatımda beni heyecanlandıran bir hadise olduğunu hatırlamıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu memleketi bize vatan olarak bağışlamışlar. Bu uğurda gözünü kırpmadan savaşmış olan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın. Devletimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü içerisinde milletimizin refah ve huzur içerisinde yaşamasını temenni ediyorum. Bizler rekor denemesi değil yeni neslin ne kadar azimli, çalışkan ve emin adımlarla yürüdüğünü gördük.” diyerek aziz vatan uğrunda şehit düşen askerlerimizi şanlı zaferin 104. Yıldönümünde saygıyla anıyoruz dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi