aa_j6O9l.jpg

CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turunu, Bayrampaşa'dan Güngören'e taşıdı. Kendisi de bir dönem Güngören'de ikamet eden İmamoğlu, vatandaşlar tarafından adeta ''sevgi çemberi''ne alındı. Yaklaşık 200 metrelik yolu 1 saatte kat edebilen İmamoğlu'na gösterilen ilgiyi, bir kadın vatandaşın CHP adayına, ''Bak bak, oğluma sarılıyorum'' cümlesi özetledi.



20 Mart 2019 Çarşamba
Güncel

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah Bayrampaşa'da başladığı seçim turunu, akşam saatlerinde Güngören'e taşıdı. İmamoğlu'na, CHP Güngören Belediye başkan adayı İsmet Yaşar da eşlik etti. Haznedar'da, seçim otobüsünün önü vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle kesilen İmamoğlu, yurttaşların yoğun ilgisini karşılıksız bırakmayarak araçtan indi. Vatandaşlar tarafından ''sevgi çemberi''ne alınan İmamoğlu, kalabalık arasında adeta kayboldu. Vatandaşlar, İmamoğlu ile ''selfie'' yapabilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, trafiğe kapalı yolda yüksek bir yere çıkarak, vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. 

''Annem beni kıskanıyor!''

Kendisinin de eski bir Güngören sakini olduğunu belirten İmamoğlu, ''İBB Başkanı olduğumda Güngören benim özel alanım olacak. Ekmeğini yedim. Bu kardeşiniz insan ayırmayacak, partizanlık yapmayacak, partili ayırmayacak'' dedi. Bu sırada bir vatandaşın, ''Onun için sana oy vereceğiz zaten'' dediği duyuldu. İmamoğlu, partililerin oluşturduğu koridordan zorlukla ilerleyebildi. Bu sırada bir vatandaşın İmamoğlu'nun terini silmesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu. İmamoğlu, yaşanan izdihama rağmen, kendi yaptığı bez bebekleri satan bir kadın satıcıdan kızı için alışveriş yaptı. Yol üstünde 4 kadının bir masada oturduğunu gören İmamoğlu, yanlarına oturup, ikram ettikleri galetadan yedi. Bu sırada yaşlı bir kadın vatandaş, İmamoğlu'na arkasından sarılarak, CHP adayına, ''Bak bak oğluma sarılıyorum'' dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, ''Öyleyim zaten'' yanıtını verdi ve ekledi: ''Annem kıskanıyor ama. 'Önce kıskanıyorum, sonra seviniyorum' diyor.''

''Güngören'e hakim bir kardeşinizim''

Haznedar'dan Tozkoparan'a geçen İmamoğlu, semt meydanında halkla buluştu. Halk buluşmasında ilk konuşmayı Güngören adayı Yaşar yaptı. Yaşar'ın ardından mikrofonu alan İmamoğlu, yaklaşık 4 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa karşı konuştu. İmamoğlu, konuşmasına, ''Sizinle beraber, Güngören'de Tozkoparan'da, Güngören'in en yeşil alanında buluşmaktan memnunluk duyuyorum. Bir burası kaldı yeşil alan. Buranın eskisiyim. Tozkoparan stadında top koşturdum. 1990'dan beri, Köprü durağında iş yeri olan bir insanım. Güngören'in tamamına hakim bir kardeşinizim'' sözleriyle başladı. 

''Vatandaşı düşüneceğiz, bazı arkadaşları değil!''

İmamoğlu, şunları söyledi: ''İstanbul'da yaşayan herkesin belediye başkanı olacağım. Burada olan, olmayana söylesin. Sözüm neyse, özüm o. Kalpten, yürekten, en iyi hizmeti yapacağımı bildiğim için tüm partilere oy veren herkesin oyunu istiyorum. Bu millet partizanlıktan, ayrıştıran, bağıran, çağıran insanlardan usanmıştır. Ben, bağırıp çağırmayacağım. İnsanları ayırmayacağım. Çocuklar, kadınlar, gençler, yoksullar, işsizler, engellilerimiz ve onların aileleri için konuşmuyor muyum? Ben, bu insanları partilerine göre ayıracak mıyım? Ben o kadar vicdansız mıyım? Belediye başkanlığına aday mıyım? Efendim, 'Beka sorunu mu var' diyeceğim? Ben, Tozkoparan'ın dönüşüm sorununu konuşmaya geldim. Size hizmet etmeye, belediye başkanlığı yapmaya geldim. 3 mahallede de ciddi emek veren dernekler olduğunu biliyorum. Onların sayesinde plan iptallerinin gerçekleştiğini de biliyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Sizinle konuşmadan, sizi yok sayarak, kentsel dönüşümle ilgili planlama yapmayacağız. Tozkoparan'da yaşayan insanlarıma bu güzel mahallede mesken yapmak zorundayım. Başka bir yere gidemezsiniz. Sizin spor alanlarınızı, yeşil alanlarınızı ve tüm ihtiyaçlarını düşünmektir kentsel dönüşüm. Buradaki kiracılara da uygun koşullarda ev vermek zorundayım. Kentsel dönüşüm budur. Bunlar, olması gerekenlerdir. Vatandaşı düşünen, bazı arkadaşlarını düşünmeyen bir anlayışımız var.'' 

''Bu sefer, bu adama oy verin!''

''İstanbul'un en güzel parklarından birini buraya yapacağız'' diyen İmamoğlu, ''Tozkoparan olamasa, Güngören'de yeşil alan olmayacak. Bıraktığım günden daha kötü bir Güngören var. Komşularınızla konuşun. 'Bu sefer, bu adama oy verin' deyin ya. 12 günümüz var. Önce hepinizin duasına ihtiyacım var ama aynı zamanda da desteğinize ihtiyacımız var. Herkes, 1-2 kişi ikna ederse, oy farkımız açılır. Bize destek olduk. 12 günün sonunda bize sandıkların başında da destek olun'' şeklinde konuştu. Bu sırada dinleyicilerden biri, İmamoğlu'na, ''Engelli çocuklarımıza ne yapacaksınız'' sorusunu yöneltti. İmamoğlu, vatandaşa, ''İçi yanan bilir bunu. Engelli kardeşlerimize eğitim, yapabileceklere iş ve günlük bakım evi hizmetlerimiz olacak. Bunu Beylikdüzü'nde yapıyoruz. Çok dua alıyorum oradan. İstanbul'un tamamı, onlar için yaşanabilir bir yer olmalı'' yanıtını verdi. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi