aa_N94G7.jpg

Seçim öncesi Gaziantep’in bakan akınına uğradığını belirten DSP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doğan, “ Gelen ziyaretçileri götürdükleri yerler, hep bizim yaptığımız eserler. "15 yıldan bu yana siz bu kente bir eser kazandıramadınız mı, hep Celal Doğan zamanında yapılmış yerleri ziyaret ediyoruz?" dedi.



24 Mart 2019 Pazar
Gaziantep

 

Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, Efeler Düğün Salonunda düzenlenen halk toplantısına katıldı. Doğan, "Antep seninle gurur duyuyor" , "Efsane Başkan" sloganları arasında salona girdi.

BİR BAKAN GELİYOR, BİR BAKAN GİDİYOR

Son dönemlerde Gaziantep'e çok sayıda bakanın geldiğini söyleyen Doğan, "Gaziantep ne kadar çetin bir yermiş ki bir bakan gidiyor bir bakan geliyor. Bazen iki bakan birden geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı son 4 ayda 3 kez Gaziantep'e geldi. Hoş geldin sefa geldin ama belli ki bir sıkışıklığına var. Sonra Bilal evladımız ardından eşi Hanımefendi Gaziantep'e geldi. Sayın Cumhurbaşkanı Demokrasi Meydanı’nda konuştu.  Hanımefendi Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etti.  Bilal evladımız ise bizim dönemimizde yapılmış bir başka tesisi ziyaret etti. İnsan sormaz mı, "15 yıldan bu yana siz bu kente bir eser kazandıramadınız mı, hep Celal Doğan zamanında yapılmış yerleri ziyaret ediyoruz?"

TUGAY’I NASIL TAŞIYACAKSIN?

Tugay’ın taşınması projesine değinen Doğan, "Bunlar öyle bir hale gelmişler ki bizim dönemimizde yapılmış olan eserleri dahi kendileri yapmış gibi anlatıyorlar. Cumhurbaşkanına sunabilecekler tek bir eser dahi yok. Şimdi oturmuşlar hayal satıyorlar. Türkiye'de ordu en az 50 yıllık hesap yapar. Tugayın bulunduğu yere gelmesi 70 yıl sürdü. Şimdi Fatma Hanım, "Tugayın yerine Medeniyet Şehri yapacağız" diyor. Suriye'de süregelen savaşın olduğu bir dönemde Tugay nasıl taşınabilir? Gaziantep İmar Planında Tugayın gidebileceği bir yer var mı? Genelkurmay Başkanlığından soruşturdum Gaziantep 5. Zırhlı Tugayı ile ilgili bir taşınma planı yok."dedi.

UYUŞTURUCU İLE TOPYEKÜN MÜCADELE EDECEĞİZ

Toplantıda konuşan Doğan, Gaziantep’te yaşanan uyuşturucu sorununa değindi. Doğan, "Uyuşturucu konusu tüm Gaziantep halkını ilgilendiren bir sorun. Gaziantep'in tüm mahallelerinde uyuşturucu problemi karşımıza çıkıyor. 15 yaşının altına kadar gerileyen uyuşturucu illetinden çocuklarımızı korumalıyız. O nedenle uyuşturucu sorunu ile topyekûn mücadele edeceğiz." Şeklinde konuştu.

EMEKÇİYİ İŞİNDEN ETMEYİZ

Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerin korkutulduğunu söyleyen Doğan, "Belediye çalışanları, 'Celal Doğan başkan olursa sizi işten çıkartacak' diye korkutuluyor. Bizim kıblemiz emekçidir. Emekçiye can vermek için bu göreve talibiz, can vermek için geldiğimiz bu görevde hiçbir emekçiyi işinden etmeyiz. Görevde olduğum 15 yıl hiç kimsenin kılına dokunmadım. Benim olduğum yerde kimse emekçiye dokunamaz. O nedenle herkes rahat olsun, kardeşlerimizin kılına kimse dokunamaz."dedi.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi