oo_0dPZP.jpg

Mehmet Bozkurt yazdı.



13 Nisan 2019 Cumartesi
Gaziantep

Dün CHP’li iki avukat sosyal medya hesaplarından bir video paylaştılar.

Bu iki isimden birisi 31 mart yerel seçimlerinde CHP’nin Şehitkamil Belediye Başkanı Nesrin Tuncel, diğer isim ise Mesut Karavelioğlu idi.

Gazetemize de haber yapmamız için bilgi verildi.

Ancak, daha önce planlanan programlarımız olduğu için habere biz gidemedik.

Paylaşılan videodan yola çıkarak yazı kaleme almak durumunda kaldık.

Paylaşılan video da, Gaziantep’te kapatılan üç mülteci kampında görevli olarak çalışan bazı vatandaşlar, İstanbul’a geçici olarak çalışmaya gönderilmişler. Bu kişilere ‘’İstanbul’a gidip geçici olarak çalışın, daha sonra Gaziantep’te yeniden başka işlere yerleştirileceksiniz’’ sözü verilmiş.

Yaklaşık 6 aydan beri İstanbul’da mülteci kabul merkezinde çalışan bu vatandaşlar, 31 mart seçimlerinden önce yıllık izine ayrılmış ve Gaziantep’e dönmüşler.

Seçimler bitip aradan on gün geçmesine rağmen kendilerine verilen sözün tutulmadığını söyleyen bu vatandaşlar, dün vali ile görüşmek istemişler.

Ancak, randevuları olmadığı için vali beyin o anda valilik dışında programda olmasından dolayı görüşememişler.

Daha sonra sıkıntılarını ismini belirttiğim iki CHP’li avukata anlatmışlar.

Tabi biz de konudan haberdar olduktan sonra araştırdım.

Gaziantep Valiliği kaynakları ile görüşme yaptım.

Vatandaşlar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, Vali Davut Gül’ün, büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’in, Ak Partili vekillerin, MHP’li vekillerin kendilerine Gaziantep’te işe yerleştirilecekleri sözünü verdiklerini ifade ediyorlar. Bu konu hakkında ne söylersiniz? diye sordum.

Görüştüğümüz valilik kaynakları tarafıma konu hakkında şu bilgileri verdi:

‘’Gaziantep’te kampların kapatılmasının ardından, burada çalışan görevlileri mağdur olmamaları için Türkiye’nin farklı şehirlerine çalışmaları için gönderildi. Daha sonra ise bu görevlileri Gaziantep’e getirip, şehrimizde istihdam edileceği hedeflendi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’e miting için geldiğinde, sayın valimiz bu vatandaşlarımızın sorununu Cumhurbaşkanımıza illetti. Cumhurbaşkanımız ise İçişleri Bakanlığı’na talimat vererek, bu vatandaşlarımız için gereken çalışmaların yapılmasını istedi. Ancak, Gaziantep’te henüz bu görevlilerin istihdam edileceği kadrolarda yer açılmadığı için, bu vatandaşlarımızın sıkıntıları henüz çözülemedi. Gereken çalışmalar devam ediyor.’’ denildi.

Olay bundan ibaret.

Yani valiliğin verdiği bilgiye göre, bu vatandaşlar bir süre daha mevcut çalıştıkları yerlere gidip işlerine devam etmeleri, kadro açıldığında ise Gaziantep’e dönüş yapacakları ve burada işlerine devam edecekleri yönünde.

Umarız bir an önce gereken kadrolar açılır ve bu vatandaşlarımız Gaziantep’te işe başlar, aileleri ile yaşamlarını idame ettirirler.

Not: Ayrıca, bir gün bekleyip, bu konuyu bizim dışımızda gündeme getiren başka medya kuruluşu olup olmadığını görmek istedik. Yaptığımız araştırmalara göre, gazetemiz dışında bu konuyu haberleştiren medya kuruluşuna rastlamadık. Bu bilgiyi de okuyucularımızın ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi