aa_2AjrF.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Bizim medeniyetimizde eğitimin ulvi gayesi, salih insan yetiştirmektir. Milletimizin inancına, değerlerine, tarihine, kültürüne uygun bir eğitim sistemi inşa etmeden, hiçbir hedefimize ulaşamayız. Biz yıllarca milletimizin ihtiyacı olan işte bu eğitim modelinin en ideal yerinin İmam Hatip okulları olması için çalıştık” dedi.



13 Nisan 2019 Cumartesi
Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 57. Genel Kurulu’na katıldı. İstanbul Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’ndeki genel kurulda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’ni medeniyet davalarının lokomotif kuruluşlarından biri olarak gördüğünü söyledi.

“MEDENİYETİMİZDE EĞİTİMİN ULVİ GAYESİ, SALİH İNSAN YETİŞTİRMEKTİR”

“Rabbimizin hikmetlerini, Nebiler vahiy yoluyla, diğer insanlar ise okuma ve yazma vasıtasıyla, yani eğitimle keşfederler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin amacının, bu çerçevede ideal insan yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “Bizim medeniyetimizde ise eğitimin ulvi gayesi, salih insan yetiştirmektir. Milletimizin inancına, değerlerine, tarihine, kültürüne uygun bir eğitim sistemi inşa etmeden, hiçbir hedefimize ulaşamayız. Biz yıllarca milletimizin ihtiyacı olan işte bu eğitim modelinin en ideal yerinin İmam Hatip okulları olması için çalıştık” şeklinde konuştu.”

“İMAM HATİPLERE SALDIRANLAR, MİLLETİMİZİN KÖKLERİNİ KURUTMAK İSTİYORDU”

Türkiye’de İmam Hatip okulları meselesinin; basit bir okul ve eğitim sistemi tartışmasının çok ötesinde bir anlama sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin inancı, değerleri, tarihi ve kültürüyle kavgalı olanların ilk önce İmam Hatipleri hedef almasının gerisindeki sebebi biz çok iyi bildiklerini ifade etti. “Bir ağacı ne kadar budarsanız budayın, kökleri sağlam kaldığı sürece gelişmeye, büyümeye, yeşermeye devam eder. Ağacı yok etmenin en etkili yolu köklerini kurutmaktır. İmam Hatiplere saldıranlar, milletimizin köklerini kurutmak istiyordu” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belki İmam Hatip binalarının kapılarına kilit vurdular, ama milletimizin gönlündeki ateşi söndüremediler. Bugün, ‘bin yıl sürecek’ denilen 28 Şubat zihniyetinden geriye pek bir şey kalmadı, ama köklerini kurutmaya çalıştıkları medeniyet ağacımız, çok daha gür şekilde yaşamaya devam ediyor” dedi. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi