ff_901Fs.jpg

Gaziantep Esnaf Odaları Birliği(GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu,’’2018 yılında dış ülkelerin ekonomik saldırısı nedeniyle piyasada bir kriz yaşandığını belirterek ülke olarak geçmiş dönemlerde yaşanan krizleri nasıl atlattıysak bu krizi de aynı şekilde atlatacağız’’ dedi.



21 Nisan 2019 Pazar
Gaziantep

Esnafın durumuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Küsbeoğlu,’’Malum geçen yıl Ağustos ayından bu yana dış ülkelerin döviz ambargosundan dolayı piyasalar sıkıntıya girmiş durumda. Devletimiz ve hükümetimiz gerekli tedbirleri alarak bu saldırıların önünü kesmeye çalıştı. 1960 yılından bugüne ülkemiz her on yıl da bir badire atlatmış, her beş yıl da bir sıkıntı yaşamıştır. Ama devlet ve millet olarak kenetlenerek o krizleri atlattık. İnşallah bu krizi de atlatacağımıza inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

NAKİTTE SIKINTI OLUNCA İSTER İSTEMEZ SIKINTI YAŞANIYOR

Türkiye’de 4 mevsim yaşandığına vurgu yapan Küsbeoğlu,’’4 mevsimi yaşayan bir ülkeyiz. Gerek tarımda, gerek hayvancılıkta, gerek sanayide, gerekse de esnaflarda çeşitli değişimler olur. İşte yazdan kışa geçerken, kıştan yaza geçerken, dini ve milli bayramlarımızda, resmi tatillerde ve yılbaşı tatillerimizde değişiklikler olur. Bu geçişlerde nakit sıkıntısı yaşanınca ister istemez sanayicimiz, imalatçımız, esnafımız, kısacası işyerlerimiz sıkıntı yaşıyor’’ dedi.

ESNAFIMIZ İÇİN GEREKEN ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ

Esnafın sıkıntılı dönemi atlatması için birlik olarak gereken çalışmaları yaptıklarının altını da çizen Küsbeoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; ’’Ülkemizin zorlu badireler atlattığı bu dönem de biz de esnafımız için gereken çalışmaları yapıyoruz. İlgili bakanlıklarla gereken çalışmaları yaparak, esnafımızın düşük faiz ile uzun vadeli krediler alabilmeleri için çalışıyoruz. Gerek esnaf kredi kooperatifleriyle, gerek KOSGEB, gerekse de özel bankalarla yaptığımız anlaşmalar ile esnafımızın nakit sıkıntısını çözmeyi ve sermayeleri arttırmaları için çabalıyoruz.’’

KULLANDIĞIMIZ KREDİLERİN EN AZ YÜZDE 50’SİNİ SERMAYE YAPMALIYIZ

”Esnafımız kullandığı kredilerin en az yüzde 50’sini sermaye olarak işletmesine koymalıdır” diyen Küsbeoğlu sözlerini şöyle noktaladı; ”Ben her zaman söylerim. Aslında bu söz herkes için geçerlidir. Kullandığımız kredinin en az yüzde 50’sini sermaye olarak işletmemize koymamız gerekiyor. Borçtan borç ödemeye çalışınca sıkıntı ve kriz yaşıyoruz. Tabi esnafımız da o sürece zorluklarla borçlanarak gelmiştir. Borcunu ödeyip bitirmek istiyor. Ama maalesef böyle olunca da sıkıntı yaşanıyor. Hepimiz de bir borçlanma içerisindeyiz. Ben esnaflarımıza aldıkları kredileri yerinde kullanmalarını tavsiye ediyorum.’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi