aa_r4C1a.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyeleri Kızılhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.



2 Mayıs 2019 Perşembe
Gaziantep

Şahinbey ilçesinde bulunan Kızılhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin İnşaat Teknolojileri Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen İMO Şube Başkanı Çeliktürk, öğrencilerle inşaat mühendisliğinin eğitim, iş imkanları ve çalışma şartları ile ilgili bir söyleşi yaptı. Başkan Çeliktürk, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotiflerinden biridir. İnşaat sektörünün genel durumuna baktığınızda, bir ülkedeki ekonominin de analizini yapmış olursunuz. İnşaat mühendisleri olarak bizler de, toplumun sağlıklı ve güvenli binalarda yaşamasının sorumluları arasındayız" diye konuştu.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI YAŞANIYOR

Bir çok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de yetişmiş ara eleman sıkıntısı yaşandığını ifade eden İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk, mesleki eğitimin önemine de dikkat çekti. Çeliktürk, Kızılhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Teknolojileri alanı öğrencilerine, "Öncelikli hedefiniz, mesleği iyi öğrenmek, işinizi iyi yapmak olsun. Her meslekte nitelikli elemanlara ihtiyaç var. Siz kalifiye, işini severek yapan, başarılı biri olursanız işsizlik diye bir sorun yaşamazsınız" şeklinde konuştu.

Başkan Çeliktürk, konuşmasının ardından öğrencilerin inşaat sektörü ve inşaat mühendisliği ile ilgili sorularını da yanıtladı. Söyleşinin sonunda Okul Müdürü  Bilal Tunç, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk'e, okulun moda tasarım bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu hediyeler takdim edildi. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi