aa_63Wwx.jpg

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, şu anda eğitimin hiçbir eğitimci niteliğini taşımayan vakıf ve dernekler üzerinden kuşatıldığını söyledi.



11 Mayıs 2019 Cumartesi
Gaziantep

Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi tarafından organize edilen bir panele katılan Aydoğan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklama da,’’ Türkiye gündemi çok çok yoğun. Ama her şeye rağmen biz eğitim konuşmaya ve eğitimin sorunlarına sahip çıkmaya devam ediyoruz.

Aslında 5 Ekim dünya öğretmenler gününden bu yana hem eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarını, hem de öğrencilerimizin eğitim hakkı için il-il, okul-okul dolaşıyoruz. Paneller, konferanslar, seminerler düzenleyerek, hep birlikte örgütlüyoruz. Biliyorsunuz 24 Haziran seçimleri sonrasında bir vizyon belgesi yayınlandı. Çok süslü cümlelerle açıklandı bu vizyon belgesi. Ama tüm vizyon belgesini incelediğimizde, aslında 2002'den bu yana hiçbir şeyin değişmediğini ve vizyon belgesinin bütün omurgasını da şu anki iktidarın seçim beyannamesinde yer alan eğitimle ilgili bölümlerin olduğunu gördük. Neler var bu vizyon belgesinde? özelleştirme politikaları ile öğrencilerimize dayatılan paran varsa o da yetmez paran kadar eğitim politikalarının hızla devam ettirildiğini gördük. En son Türkiye genelinde meslek liseleri ile yapılan protokoller özelinde örneğin şu anda hem okullarımız, hem okullara ait bütün alanlar, hem de orada çalışan öğretmenlerin, okul idarecileri ve öğrencilerimizin sermayeye bir fiil satışa çıkarıldığını da gördük. Bunun için de yine il il dolaşıp eylemler, etkinlikler düzenliyoruz.’’

EĞİTİMDE KUŞATMA DEVAM EDİYOR

‘’Yine aynı şekilde, protokoller ve işbirlikleri üzerinden, hiçbir eğitimci niteliği taşımayan çeşitli vakıf ve dernekler üzerinden eğitimde kuşatmanın da devam ettiğini ve devam ettirileceğini de vizyon belgesinde gördük. Yine kendi alanımız üzerinden baktığımızda, öğretmenler, bilim emekçileri özelinde iş güvencemiz ve yıllardır çok sayıda mücadele ederek kazandığımız hakkımızın ihlal edildiğine tanıklık ettik Biz konfederasyonumuz ile birlikte 24 Mayıs'ta eğitim alanı ve kamuya ait tüm alanlara ilişkin hem yurttaşların hizmet alma hakkı, hem de kamu emekçilerinin hakları için Ankara'da olacağız Çalışma Bakanlığı önünde olacağız işyerlerimizde de, sokaklarda da yine mücadelemizi dün olduğu gibi bugünde büyüterek, yürütmeye devam edeceğiz.

HİÇBİR ZAMAN İKTİDAR OLAMAYACAKLAR

‘’Çağrımız aslında eğitimde yaşanan tüm bu olumsuzluklara ilişkin birlikte mücadele çağrısıdır. Bizler eğitim alanında eğitimci ve bilim emekçileri olarak milyonu aşan bir gücüz. Öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte, aslında bu ülkenin tamamıyız. Ve eğitimle olan, eğitim süreci ile birlikte bize dayatılan bu karanlığı aydınlığa dönüştürecek güç ancak ve ancak bizim ellerimizde. Geçmişten bugüne şu cümle sürekli kuruldu ve bizim bu mücadelemiz olduğu sürece kurulmaya devam edecek. Eğitimde, kültürde, sanatta iktidar olamadık cümlesi kuruldu. Evet bilimden yana, felsefeden, sanattan yana, kamusal eğitimden yana bir tercih yapılmadığı sürece, bu ideolojik bakış açısıyla bakanlar hiçbir zaman iktidar olamayacaklar. Biz de eğitim meselesi üzerinden, yeni bir rejimin inşa edilmesi saldırısına karşı okullarımıza da, öğrencilerimize de, mesleğimize de, haklarımızı ve geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yine sokaklarda haykırdığımız gibi bizim mücadelemiz, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesidir. Eğitim-Sen olarak, bu inadımızdan da, inancımızdan da, hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz Tüm bu eğitimde yaşanan dönüşüme öğretmenlik meslek kanunu üzerinden dayatılan hak kayıplarına karşı öğrencilerimizin eğitim hakkına da sahip çıkacağız. Bizim çağrımız, birlikte mücadeleyi yükseltme çağrısıdır. Birlikte başarabiliriz. Birlikte başarmaya çok ihtiyacımız var. Ve bu güç kesinlikle bizim ellerimizde ve bizimle birlikte gerçekleşecek.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi