aa_4w8o8.JPG

CHP İl Başkanı Lütfü Demir, engelli bireylerin, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamanın, sadece devletin değil tüm toplumun görev ve sorumluluğunda olduğunu söyledi.



13 Mayıs 2019 Pazartesi
Gaziantep

Engelliler haftasıyla ilgili bir açıklama yapan ve ülkemizde 10 milyona yakın engelli vatandaşımızın yaşadığını belirten Demir  şu ifadelere yer verdi:’’

10–16 Mayıs Engelliler Haftası tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının sağlanması amacına yönelik çalışmaların yapılması gereken bir hafta olarak ilan edilmiştir. Doğuştan ya da sonradan, hastalık veya kazalar sonucu; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerindeki kayıplar nedeniyle hayatlarının kalanını engelli olarak geçirmek durumunda kalan bireylerin, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak, sadece devletin değil tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır. 

Ülkemizde 10 milyona yakın engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Bu vatandaşlarımız eğitimden sağlığa, ulaşımdan çalışma hayatına kadar pek çok alanda ciddi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bununla birlikte, bu sorunların çözümüne ilişkin atılan adımların yetersizliği, bir taraftan mevcut sorunların devam etmesine neden olurken, diğer taraftan yeni sorunların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna uygun bir biçimde yaşamalarını sağlayacak düzenlemeler yapmak, sosyal devletin en önemli gereklerinden biridir.

Engelli vatandaşlarımızın sadece ailelerinin sorumluluğuna terk edilmediği, toplumla birlikte var olmalarına sağlayan bir anlayışı egemen kılmalıyız. Engellilerle ilgili yapılacak bir diğer önemli çalışma ise engelli dostu, engellilerin rahat yaşadıkları, kamusal yaşama en aktif ve en özgür biçimde katıldıkları kent merkezleri oluşturmak olmalıdır. İmkanlar ve gerekli olanaklar sağlandığında engelli kardeşlerimizin de başarılı birer yönetici olarak önemli kariyerlere imza attıklarını görmekteyiz. Sayın Turan Hançerli’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nden 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul Avcılar Belediye Başkanlığına Türkiye’nin ilk engelli Belediye Başkanı olarak seçilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz ve önemli başarılara imza atacağına tüm kalbimizle inanıyoruz.

Engelliler haftasının geçen yıllara oranla daha verimli ve engellilerin sorunlarına daha kalıcı çözümler üretilecek organizasyonlarla güçlendirilmesi öncelikli beklentimizdir.

Bu düşüncelerle, Dünya Engelliler Haftası’nın, bugün ve gelecekte toplumumuzda hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza başta zorlukları aşmasına yardımcı olması için sağlıklı, güçlü, huzurlu ve başarılı bir ömür dilerim.’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi