aa_95dv4.jpg

AK Parti içerisindeki huzursuzluk ve sıkıntılar, sonundaBakan Abdulhamit Gül'ün şehrimize gelişiyle birlikte kucaklaşma ve el ele verme adımıyla geride bırakıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, seçim telaşından kafasını kaldırır kaldırmaz, doğruca Gaziantep'in yolunu tuttu ve partilileri, belediyele başkanlarını bir araya getirerek küskünlüğü kırgınlığa son verdi.



13 Mayıs 2019 Pazartesi
Gaziantep

Ak Parti İl Başkanlığının yanısıra Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanlarını ziyaret eden, aynı gün iftar programına katılan Bakan Gül 31 Mart seçimleri ve gündemle ilgili önemli mesajlar verdi. 31 Mart seçimlerinde Gaziantep ve Türkiye’de çok büyük bir başarı elde ettiklerini belirten Gül, ”Bu başarıda teşkilatlarımızın çok büyük bir alınteri var. Gece gündüz çalıştınız. gençlerimiz, kadın kollarımızın ulaşmadığı hiç bir yer kalmadı” dedi. 

TEŞKİLATLAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de 31 Mart seçimlerinde Gaziantep ve Türkiye’de çok büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek şöyle konuştu:”Cumhur ittifakıyla çıktığımız bu yolda güzel bir sonuç aldık hamdolsun. Bu başarıda teşkiatlarımızın çok büyük bir alınteri var. Gece gündüz çalıştınız. Gençlerimiz, kadın kollarımız, ulaşmadığımız hiçbir yer kalmadı ve bu fedakarlığın neticesinide hamdolsun aldık. Gaziantep’te bize oy veren, güvenen bütün hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra görev Gaziantep’in duyduğu bu güvene layık olmaya çalışmaktır. Tabi Gaziantep seçimlerinde Ak parti değil Gaziantep kazanmıştır. Çünkü oy veren oy vermeyen bütün hemşehrilerimizin başkanı olarak bütün belediye başkanlarımız çalışacaktır. Zira Ak partinin misyonu bir Türkiye partisi olarak oy vermiş olsun, oy vermemiş olsun bütün hemşehrilerine, bütün vatandaşlarına hizmeti doğrudan götürmek ve ulaştırmaktır. Dolayısıyla bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimin kazananı milletimiz olmuştur ve Gaziantep’tede tüm hemşehrilerimiz 5 yıl yerel yönetim hizmetini alacaktır.”

ARTIK ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ

31 Mart seçimlerinin geride kaldığını belirten Bakan Gül, “Artık önümüze bakacağız. 5 yıl vatandaşlarımızın hak ettikleri hizmetleri artırarak sürdüreceğiz. Yerel yönetimlerde bu olurken merkezi yönetimde de Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemiz, reformlarla yoluna devam edecektir. Bütün enerjimizi, bütün mesaimizi ülkemizi daha iyi yerlere götürmek için harcayacağız. Bizim kısır çekişme ve bu anlamda vatandaşımızı yoracak hiç bir gündemle işimiz olmaz. Hukuki, siyasi reformları yaparak, özgürlüğü, demokrasiyi, soframızdaki ekmeği artırarak vatandaşlarımızın güvenine layık olmaya çalışacağız. Tüm bu gayreti yaparken bir Türkiye ittifakı paydasında vatandaşlarımızı, 82 milyonunu kucaklayacak şekilde çalışmalar devam edecektir. AK Parti olarak Cumhur İttifakı'yla, kucaklayıcı misyonumuzu devam ettireceğiz." diye konuştu.

ÇELME TAKMA GİRİŞİMLERİNİ BOŞA ÇIKARTACAĞIZ

Hükümet olarak ülkenin temel meselelerine odaklanmaya devam edeceklerini bildiren Gül, "Ülkemize karşı planlı olarak sürdürülmeye çalışılan, Türkiye'ye çelme takma girişimlerini boşa çıkaracağız. Bunu yaparken de sırtımızı her zaman olduğu gibi milletimize yaslayacağız. 82 milyon hep birlikte el ele vererek, sorunlarımızı aşacağız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesle yolumuza devam edeceğiz. Eğer Türkiye'nin ayağı tökezlerse Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de birçok yerde mazlumların ve masum insanların umudu tökezlemiş olur. O yüzden dünya insanlığının vicdanı için umut olan Türkiye, inşallah milletimizle beraber kutlu yoluna devam edecektir." dedi.

BU ÜSLUP YSK ÜYELERİNİ ALÇALTMAZ

Bakan Gül, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının ardından yapılan eleştirilere yönelik de şunları söyledi:"Eleştirileri YSK'nin saygın üyelerini hedef gösterip, isimlerini, soy isimlerini söyleyerek, itibar cellatlığına dönüştüremezsiniz. İsimlerini okuyarak, yüksek mahkeme üyelerine yönelik bu tür davranışlar asla kabul edilemez. Bunlar muhalefetin üslubuna da yakışmayan bir davranıştır. Bu üslup YSK üyelerini alçaltmaz ama üslubu kullanan kişilerin seviyesini gösterir. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. YSK'deki 7 üye farklı, 4 üye farklı karar vermiş. Dolayısıyla böyle bir itibar cellatlığına, isimleri okuyarak hedef gösterme kimseye yakışmayan ahlaki sorumsuzluk örneğidir. Karar vermeden önce YSK'ye saygı duyuyorsunuz, 'YSK kararları bağlayıcıdır' diyorsunuz. Ama işinize gelince saygı duyacaksınız, işinize gelmeyince saygı duymayacaksın. Böyle olmaz. Kararı İstanbul seçmeni verecektir. İstanbul seçmeni hangi kararı verirse, İstanbul'un 5 yıl meselelerini çözecek kişi göreve gelecektir. "






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi