oo_T3DCe.JPG

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için yayınladığı mesajda, cumhuriyetin en önemli kazanımları olan laik ve demokratik değerlerin altını çizdi.



18 Mayıs 2019 Cumartesi
Gaziantep

“Bugün insanımızın yaşamını huzur ve güven içinde sürdürmesi, cumhuriyetin kazanımlarına olan bağlılığına borçlu olduğu unutulmamalıdır” diyen Yılmazkaya 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ilgili yayınladığı mesajında şu ayrıntılara yer verdi; “Sevgili Gençler; Sizleri çok seven, sizlere önem ve değer veren Yüce Atatürk, “Cumhuriyet”i en iyi biçimde koruyup kollayacağınıza inandığı için onu sizlere emanet etmiş, böylelikle Türk Gençliğine güvenini göstermiştir.  Atatürk'ün yaktığı aydınlanma ışığını taşıyarak, bu aydınlığın sürekli olmasını sağlayacak, Türkiye Cumhuriyeti'ni mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyacaksınız.

Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan sizlerin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarınızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğinize olan inancımız sonsuzdur. 

19 Mayıs, Atatürk'ün egemenliğe dayanan, tam bağımsız yeni bir devlet kurması ve milletin onurlu ve şerefli bir halk olarak yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığı büyük hareketin ilk adımıdır. 

Bugün insanımızın yaşamını huzur ve güven içinde sürdürmesi, cumhuriyetin kazanımlarına olan bağlılığına borçlu olduğu unutulmamalıdır. 

Türkiye'nin varlığını koruyabilmesi ve her dönem güçlü kalabilmesi, her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk devrimlerinin yaşatılmasına bağlıdır. Geleceğimiz yönünden büyük önem taşıyan bu temel değerlere sahip çıkılması, yöneteni ve yönetileniyle tüm yurttaşlarımızın ve kurumlarımızın ortak sorumluluğudur. 

Büyük Atatürk’ün başlattığı aydınlanma devrimleri yolunuza ışık tutamaktadır. Atatürk gençliği olarak çağdaşlık ve özgürlük yolundaki mücadeleniz her daim sürecektir. Cumhuriyeti yükseltecek ve sürdürecek siz gençlersiniz. Yolunuz açık ve aydınlık olsun. Hepinizi bu önemli günde sevgi ve saygıyla selamlıyor, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm benliğimle kutluyorum.

Bu vesileyle Yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve gönül borcuyla anıyorum. Gelecek sizindir…”


 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi