aa_K5wGP.jpg

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi önünde benzinle kendini yakarak hayatını kaybeden 33 yaşındaki Eyüp Dal’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.



20 Mayıs 2019 Pazartesi
Gaziantep

Yaşanan olayın ülkenin geldiği acı tabloyu en iyi şekilde anlattığını belirten Özpolat, kendini yakan genci işe almayan belediye yetkililerine de sert tepki gösterdi. Ölen gencin 5 yıldır iş aradığını ve belediyeden işe alınacağı yönünde söz verildiği halde işe alınmaması üzerine belediye önünde kendini yaktığını hatırlatan Özpolat, Ramazan ayında yaşanan bu talihsiz olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Ölen gencin ailesiyle de görüştüklerini belirten Özpolat, aileye taziye ziyaretinde bulunarak, maddi ve manevi her türlü destek olacaklarını söyledi. Özpolat şöyle konuştu:

GAZİANTEPLİ HALKIMIZIN SURİYELİ KADAR DEĞERİ YOK MU ?

“5 yıldır iş arayan genç kardeşimizin ölüm haberini bugün basında çıkan haberlerden öğrendik. Henüz 33 yaşındaki genç kardeşimizin iş bulamadığı için çaresiz kalıp böyle bir yola başvurmuş. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, işsizlik artık insanlarımızın canına tak etmiştir. 5 yıldır iş bulamayan bu gencimizin ölümünden sorumlu olanlar bellidir. hem İşkur’a hem belediyeye defalarca başvurmuş. Sonunda isyan etmiş ve kendini yakmıştır. Bu işten sorumlu olanlar şu Ramazan gününde vicdan azabı çekiyorlar mıdır acaba? Gencecik insanlarımızı hiç yere kaybediyoruz. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Suriyelilerin her türlü ihtiyacını karşlayan devletimiz kendi gencine de sahip çıkmalı. Vatandaşımız aç, işsiz ve çaresiz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Ölen genç kardeşimize Allah’tan rahmet ailesine sabır diliyoruz. Bu gencimizin ailesi ile görüştük. Elimizden geldiği kadar her türlü maddi manevi destek olacağı. Yetkililer de artık ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler. vatandaşın geldiği durum ortadadır. Bundan sonra böyle acı olayların yaşanmaması için çaba sarfetsinler” diye konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi