aa_Vtq9C.jpg

Mehmet Bozkurt yazdı...



20 Mayıs 2019 Pazartesi
Gaziantep

Sevgili okurlarımız ve Gaziantep kamuoyu, gazete olarak gururluyuz!
Neden mi?
Nedeni yaptığımız haberler ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Bozkurt’un köşe yazılarında kaleme aldığı bazı konuların ardından bir şeylerin yapılmasına, birilerini harekete geçirdiğimiz için gururlu ve mutluyuz!
Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde iki haber yayınladık.
O haberlerin birisin de, Gaziantep’te yeme-içme fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirmiştik. Gastronomi ve turizm şehri olmak istiyorsak, pahalı şehir algısını değiştirmemiz gerektiğini ifade etmiştik.
Sonra öğrendik ki, pahalılığın önüne geçilmesi için valilik, belediye, esnaf odalar birliği ve diğer kurumların çalışma yaptığını öğrendik.
İkinci haberde ise geçtiğimiz günlerde pide fırınlarının lahmacun ve börek yapımında tarifeye uymadığını, halktan haksız kazanç elde ettiklerine dikkat çekmiş ve ilgili kurumları bu konu da göreve davet etmiştik.
Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediye zabıtasının pide fırınlarında, simitçilerde ve baklava imalatı yapan yerlerde denetim yaptığını ve denetlenen 204 işyerinin 84’üne ceza kesildiğini öğrendik.
Bu bilgiyi de büyükşehir zabıtası tüm basın kuruluşlarına servis etti ve basın-yayın organlarında haberler yapıldı.
Son günlerde bu iki konu da gelişmelerin yaşanmasına katkı sunduğumuz için mutluyuz!
Bizim bir basın kuruluşu olarak bu haberlerden maddi anlam da elde ettiğimiz hiçbir kazanç yoktur.
Biz bu haberleri halkımız için, şehrimizin turizm şehri olmasını, büyümesini, gelişmesini, ekonomisinin canlanmasını, daha çok iş alanının yaratılmasına paralel olarak istihdamın artmasıyla işsizliğin azalmasını, Gazi şehrimizin kalkınmasını ümit ettiğimiz için bu haberleri yaptık.
Tek kazancımız bu oldu.
Bunların yanında şehrimiz açısından bir önemli gelişmenin yaşanmasına daha katkı sağladığımızı düşünüyoruz.
O da Erbil-Gaziantep uçuşlarının başlaması meselesinde.
19 Kasım 2018 yılında bir haber yayınlamıştık.
‘’Bu ayıba son verin’’ başlığı ve ‘’Bu ayakkabı artık dar geliyor’’ spotu ile yayınladığımız haber de, Irak’tan Gaziantep’e uçak seferlerinin olmadığı ama Irak’tan- Adana’ya olduğunu, böyle olunca da Iraklı tüccarın, iş adamının Adana’ya gelip buradan ticaret faaliyetler yürütüp, antlaşmalar yaptıktan sonra ülkesine döndüğüne dikkat çektik.
Örneğin ayakkabı tüccarı olan bir Iraklı, Irak’tan-Adana’ya sefer olduğu için uçak ile Adana’ya geliyor, oradaki ayakkabı üretimi yapan firmalardan mal alımı yapıyor ve ülkesine dönüyordu.
Halbuki, Irak-Gaziantep uçak seferleri olsa, Iraklı tüccar, iş adamları gelip ayakkabı alımını Gaziantep’ten yapacak, böylelikle bizim esnafımız, üretim yapan firmalarımız para kazanacaktı.
Ama uçuş olmadığı için ayakkabı ticaretinden elde edeceğimiz geliri kaybettiğimizi ifade ederek, siyasileri, şehrin önde gelenlerini, sanayi ve ticaret odasını bu konuyu çözmeleri için göreve davet etmiştik.
Bu haberi yayınladığımız tarihten yaklaşık 3-4 ay sonra bu soruna el atıldı ve çözüldü.
Gaziantep-Erbil seferleri başladı.
Bu sorunun çözümü için ticaret odasının ve başkanı Tuncay Yıldırım ciddi çaba gösterdi.
Hatta, TOBB Şurası’nda Tuncay Yıldırım’ın bu sorunun çözülmesi için bizzat söz alıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘’Gaziantep’ten Irak’a uçmak istiyoruz’’ bu konu da desteğinizi bekliyoruz demişti.
Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarının ardından bu sorun çözüldü ve artık haftada üç gün Gaziantep’ten Erbil’e uçuşlar başladı.
Gaziantep ekonomisi, ticareti için büyük öneme sahip olan bu sorunun çözümüne yaptığımız haberle ön-ayak olabildiysek ne mutlu bizlere.
Gaziantep-Erbil uçuşlarının başlamasının meyvelerini de almaya başladık diyebiliriz.
Geçtiğimiz günlerde bir özel hastane yöneticisini ziyaret ettim.
Sohbet esnasında sağlık sektörünün durumunu, genel piyasadaki durgunluğun sağlık sektörüne etkisini sordum.
Görüştüğüm yönetici, bizim hastanenin durumu iyi, özellikle Irak’tan gelen hasta sayımız da artış var dedi.
Peki, daha önce yok muydu Irak’tan hastanız? diye sordum.
Vardı, ancak Gaziantep-Erbil uçuşlarının başlamasının ardından gelen hasta sayımız da ciddi artış var dedi.
Tabi bu cevap beni sevindirdi.
Uçak seferlerinin başlaması bir hastane de bu kadar olumlu etki gösteriyorsa, bu tüm ticaret yapan firmalarımıza, şirketlerimize, sanayicilerimize de etki ettiğini düşünüyorum.
Bu konuyu sadece yorum yaparak değil, somut verilerle siz değerli okuyucularımıza aktarmak isterdim.
Ancak, uçuşlar mart ayının sonunda başladığı için henüz aradan kısa bir süre geçti. Bu nedenle verileri, uçan kişi sayısını, Gaziantep’ten Irak’a ticarette artış olup olmadığı verilerine şimdilik ulaşamadık.
Daha sonra bu verileri, ilgili kurum ve kuruluşlardan alarak daha gerçekçi bir şekilde okuyucularımıza ve kamuoyuna aktarmaya çalışacağımızın bilinmesini istiyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi