aa_qv8uc.jpg

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, bayram namazında "Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık" şeklinde vaaz veren imama çok sert tepki gösterdi.



4 Haziran 2019 Salı
Gaziantep

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat,  bayram namazında "Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık" şeklinde vaaz veren imama çok sert tepki gösterdi.

Gaziantep'te bir camide kaydedilen görüntülerde bayram namazı için camiye gelen cemaate seslenen imam, Kurtuluş Savaşı'nı kastederek, "Keşke o savaşı kaybetseydik, sonra kazanıp Osmanlı'yı yeniden kurardık" dedi. Bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. İyinacar Camii'ne bayram namazı için gelen vatandaşlar, imamın skandal ifadelerini sosyal medyada paylaştı. Türk kurtuluş mücadelesinin dönüm noktaları olan İnönü ve Sakarya zaferleri için "Hepsi yalan" diyen imam, Kurtuluş Savaşı içinse, "Keşke kazanmasaydık." dedi.

CHP'DEN SERT TEPKİ

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, tepkiler üzerine açığa alınan o imimla ilgili açıklamada bulundu. O imamın Cumhuriyet düşmanı olduğunu vurgulayan Özpolat, Kurtuluş Savaşı'nda Antep Savunması olarak 6317 şehit veren bir memlekette bayram namazında imamın verdiği vaazın skandal olduğunu söyledi. Bu akıllara zarar olayın üstünün kapatılmaması gerektiğine dikkat çeken Özpolat, şöyle konuştu:

AÇIĞA ALMAK YETMEZ

"Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernekler ayrım gözetmeksizin bu olaya tepki göstermesi gerek. Tepki gösterilmeli ki bunun gibi meczupların bir daha cesaret alıp böyle açıklamalarda bulunamasınlar. O imam açığa alınmakla kurtulmamalı, en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Anadolu'nun kahraman yurttaşlarına, ortak geçmişlerine, onur duydukları olaylara, kahramanlıklara; bu kahramanlıkların eseri olan bağımsızlığımıza, Laik Cumhuriyet'e; bu kahramanlıkları yaratanların Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına; dünyanın tüm mazlum halklarının örnek aldığı, zaferle sonuçlanan ilk Kurtuluş Savaşı'na karşı affedilmez bir suç işlemiştir. Bu söyledikleri yanına kar kalmamalıdır. Sadece açığa alınmakla bu işten kurtulmamalıdır.” 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi