aa_wJ01f.jpg

Gaziantep Akademik Odalar Birliği, Gaziantep'te, bayram namazı öncesi vaazında, "Keşke savaşı kaybetseydik, belki sonra Osmanlı’yı kurabilirdik " dediği için Valilik tarafından açığa alınan cami imamını sert bir dille kınadı.



6 Haziran 2019 Perşembe
Gaziantep

“İMAM TÜRKİYE’Yİ DEHŞETE DÜŞÜRDÜ”

Gaziantep Akademik Odalar Birliğini oluşturan; Gaziantep Barosu, Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Çevre Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilciliği, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası, Gaziantep Kilis Diş Hekimleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Gaziantep Eczacı Odası, Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilciliği, Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilciliği, Kimya Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilciliği, Maden Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilciliği,  Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, Gaziantep Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Gaziantep-Kilis Veteriner Hekimleri Odası gibi kurumlar Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camisi'nde bayram namazı öncesi vaaz sırasında, 'Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlıyı yeniden kurardık, diyen imam F.Y.’nin  bütün Türkiye’yi hayretlere düşürdüğünü, üzdüğünü ve öfkelendirdiğine dikkat çektiler.

“GAZİANTEP’İN 6 BİN 317 ŞEHİDİ VAR”

 Bayram namazı için verilen hutbede camii imamın,  ülke olarak binlerce şehit verdiğimiz kurtuluş savaşını.  Zaferi ve  cumhuriyetimizi küçük düşürücü sözler sarf etmesinin kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek,  “İmam bununla yetinmeyip, daha da ileri giderek  ‘Kurtuluş Savaşı için keşke kaybetseydik’ diyecek kadar gaflet ve delalet içinde hitapta bulunmuştur. Gaziantep Kurtuluş Savaşı'nda Antep Savunmasıyla zafere giden yolda önemli katkılar sunan 6 bin 317 şehide sahip bir kenttir. Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar sadece Antep'i değil tüm Türkiye'yi kurtardılar’  dediği bir kentte bu sözlerin söylenmesi de ayrıca bir üzüntü ve utanç kaynağıdır denildi.   

“HASTA RUHLU İNSANLAR ZİYARET EDİLİRSE, BUNU DAHA ÇOK YAŞARIZ”

Türkiye’de başta siyasetçiler olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı’nın hasta ruhlu insanları ziyaret etmesi  ve cenazelerinde yer alması nedeniyle bu tür vakaların daha çokça yaşanacağına işaret eden Gaziantep Akademik Odalar Birliği’nin açıklaması şu şekilde devam etti:

“Kurtuluş savaşımız; bu ülkeyi yalnızca işgal altından kurtarmamış, üreten, gelişen çağdaş, aydınlık bir cumhuriyetin ve yeni bir ülkenin kuruluşunu da sağlamıştır. Yanı sıra 20. yüzyılda esaret ve sömürü altında kalan tüm uluslara örnek, dost-düşman herkesin saygı duyduğu bir destan olarak dünya tarihindeki yerini almıştır.

Böylesi şanlı bir mücadeleyi yok sayan zihniyetin varlığını ve bu saçmalıklarını dile getirmelerini son dönemlerde sıkça gözlemliyoruz. Kentimizdeki bu camii imamının söylemlerinin arkasında yatan nedenleri bizler iyi biliyoruz. Siyasetçiler, Diyanet İşleri Başkanı böyle hasta ruhlu insanları hastanelerde ziyaret edip, cenaze törenlerinde tam tekmil yer alırlarsa, böyle olayları daha çokça yaşarız. Bu olay, bu konularda siyasetçilerin, bürokratların ve de ülkeyi yönetenlerin ne kadar hassas davranmaları gerektiğini kanıtlamaktadır. Camiiler, ibadethaneler siyaset yapma yerleri asla olmamalıdır.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Bizler bu ülkenin yurttaşları, akademik meslek mensupları olarak; tarihin saptırılmasına, sömürüye ve işgale karşı verilen kurtuluş mücadelemizin değersizleştirilmesine her zaman karşı duracağız.

Çağdaş, laik, demokratik ve tam bağımsız ülkeden ve bilimsel düşünceden asla vazgeçmeyeceğiz.  

Her türlü gerici saldırılara karşı cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz..

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır‘ sözünün arkasında durmaya da devam edeceğiz.  Hukukun üstün olduğu, çağdaş, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye’de barış ve kardeşlik içinde yaşama kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.  Bu söylemin hoşgörünün, kucaklaşmanın, kardeşliğin sembolü olan bayram günü, kutsal bir mekân olan camide bayram namazı ibadetine gelen insanlara söylenmiş olması, olayı daha da vahim hale getirmektedir.  Bu bağlamda, sarf edilen sözler ifade özgürlüğü sınırları içinde düşünülemez.  Bu açıdan bu sözlerin sahibi hukuk çerçevesi içinde en ağır biçimde cezalandırılmalıdır.

Akademik meslek odaları olarak Gaziantep Barosuyla birlikte yapacağımız suç duyurusuyla hukuki ve adli sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.  Bu ve benzer çirkin söylemleri en ağır biçimde kınıyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi