uu_71b5U.JPG

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan KAPLAN, kamuoyu ve sosyal medyadan paylaşılan Araban yol yapım çalışmalarının 31 Mart seçimlerinden sonra durdurulması iddiasını TBMM’ye gündemine taşıdı.



26 Haziran 2019 Çarşamba
Gaziantep

Kaplan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek “31 Mart seçimlerinden önce yapımına başlanan yolların seçimden sonra durdurulma nedenini nasıl açıklıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Kaplan TBMM’ye verdiği soru önergesinde, “Kamuoyu ve basına yansıyan iddialara göre, Gaziantep’in Araban İlçesindeki Eskialtıntaş, Esentepe ve Fakılı köy yollarının yenilenme çalışmalarına 31 Mart seçiminden hemen önce başlanmış olup, ne yazık ki seçim sonrası durdurulmuştur.  Yapımı durdurulan bu mıcırlı yollar ölüm saçmakta, her gün yeni bir trafik kazasına davetiye çıkarmaktadır” diye açıklamada bulundu.

Kaplan, “İddialar doğruysa çok üzücü. Daha önce AK Parti’de olan Araban İlçe Belediye Başkanlığı 31 Mart seçimleriyle CHP’ye geçti. Seçimden önce yapılmaya başlanan yolun seçimden sonra durdurulması ve hala bir çalışmanın olmaması akıllarda soru işaretleri yaratmaktadır. Oy varsa yol var, oy yoksa mağduriyet mi var? Belediyecilik, parti ayırmaksızın hizmet demektir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin, bu yolun yapılması için biran önce harekete geçmeli, Araban halkı mağdur edilmemelidir” dedi.

BAKAN MEHMET CAHİT TURHAN’A SORULAR:

1- Araban İlçesindeki bu yolun yenilenme çalışmaları neden durdurulmuştur?

2- 31 Mart seçimlerinden önce yapımına başlanan yolların seçimden sonra durdurulma nedenini nasıl açıklıyorsunuz?

3- Düzenli kazalara neden olan ve Araban köylülerimizi mağdur eden bu yolu ne zaman tamamlamayı düşünüyorsunuz?

4- Araban köy yolları yapımı ile ilgili bir projeniz var mıdır? Varsa bu proje hangi tarihte başlayıp hangi tarihte bitirilecektir?

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi