uu_xz9T5.jpg

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Oğuzeli ilçesinde faaliyet yürüten Hasan Hoca İlim Yayma Vakfın’da eğitim alan dokuz yaşındaki çocuğa görevli bir hocanın cinsel istismarda bulunmasını meclis gündemine taşıdı.



26 Haziran 2019 Çarşamba
Gaziantep

Toğrul,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a olayla ilgili sorular sordu.

Türkiye'deki çocuk istismarınının önüne geçilemediğini belirten Toğrul, "İstismara uğrayan çocukların ve istismarı tespit eden yetişkinlerin şikayette bulunacakları bir mekanizma kurulmaması nedeniyle çocuk istismarı her geçen yaygınlaşmakta ve herhangi bir önlem alınmamaktadır. Bilindiği gibi, çocuk istismarının önlenmesinde en önemli sorumluluk hükümete düşmektedir ve hükümetin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği gözlenmektedir. Oğuzeli ilçesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izinsiz faaliyet yürüten Hasan Hoca İlim Yayma Vakfı yatılı eğitim yurdunda dini eğitim alan çocuğa,  vakıfta görevli bulunan E.K adlı şahısın cinsel istismarda bulunduğu iddiaları kamuoyuna yansımıştır. Ailenin şikayeti üzerine, söz konusu şahıs yakalanarak gözaltına alınıp tutuklanmıştır.  Özellikle Gaziantep’te, çocukların cinsel istismarına dair ihbar ve haberlerde ciddi oranda bir artış gözlemlenmektedir" dedi.

VAKALAR ARAŞTIRILDI MI ?

Toğrul, "Bakanlık birimlerinizce Gaziantep ilinde yaşan cinsel istismar vakalarına dair bir araştırma yapılmış mıdır? Bu konu hakkında elde edilen bulgular nelerdir? Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde faaliyet yürüten Hasan Hoca İlim Yayma Vakfın’da eğitim alan dokuz yaşındaki çocuğa görevli bir hocanın cinsel istismarda bulunduğu iddiaları doğru mudur? Söz konusu yatılı eğitim yurdunda kaç öğrenci kalmaktadır? Diğer öğrencilere de cinsel istismar uygulanıp uygulanmadığı konusunda bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır? Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki söz konusu vakıfın yatılı yurdunun yasa dışı olarak çalıştırıldığı iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise bu ve benzeri yasadışı vakıfların faaliyetlerine neden göz yumulmaktadır?  Söz konusu yurtla ilgili denetim en son ne zaman yapıldı?  Kimler denetlemiştir? Bugüne kadar söz konusu vakıfın faaliyetine izin veren merciler hakkında herhangi bir soruşturma ya da hukuki bir yaptırım uygulanacak mıdır? Söz konusu vakıfta çalışacak olan hocalar kim/kimler tarafından belirlenmektedir? Yatılı eğitim yurdunda kaç hoca çalışmaktadır?" diye sordu. HABER MERKEZİ

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi