oo_9OB1N.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Alman otomotiv devi Volkswagen'i yatırım için Gaziantep'e davet eden Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım'a destek verdi.



3 Temmuz 2019 Çarşamba
Gaziantep

Volkswagen Grubu'nun 1,3 milyar Euro'luk yeni üretim tesisi için Türkiye'yi seçtiğini hatırlatan İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Polateli OSB'nin bu yatırım için en uygun yerlerin başında geldiğini söyledi. Çeliktürk, "Gaziantep böyle bir yatırıma hazırdır. Özellikle yeni kurulan Polateli Organize Sanayi Bölgesi, limana yakınlığı, şehrimizin sanayi altyapısı ve gelişmiş bir makine-metal sanayisinin bulunması nedeniyle otomotiv yatırımı için en cazip yerlerin başında gelmektedir" dedi.

STRATEJİK BİR KONUM

Gaziantep'in Ortadoğu'daki stratejik konumunun da böyle bir yatırım için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Çeliktürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Volkswagen'in yatırım için Türkiye'yi tercih etmesi ülkemiz adına sevindirici bir olay. Bu yatırımın Gaziantep'e yapılması, hem kentimiz, hem bölgemiz adına olumlu sonuçlar doğuracaktır. Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla başta Gaziantep olmak üzere bölge illerimiz çok önemli ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya kaldı. Böylesine büyük bir yatırımın Gaziantep'e yapılması 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan şehrimizin yükünün bir nebze de olsa hafifletilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca, Polateli OSB, konumu itibariyle de son derece cazip bir noktadadır. Amanos tünelleri ile İskenderun limanına yakın bir noktada bulunan Polateli OSB, aynı zamanda Ortadoğu ülkelerine ulaşımda da önemli avantajlara sahiptir. Volkswagen'in bu yatırım konusunda Ortadoğu'nun sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep'i tercih etmesi hem bizim hem de Volkswagen için faydalı olacaktır."






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi