aa_ZuPtn.jpg

Şehitkamil Belediye Meclisi Temmuz ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemin 1.maddesinde bulunan Sanko Holdinge ait tesis alanı ile ilgili imar değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldü. Alana ilişkin Gaziantep Mimarlar Odası ve CHP’li meclis üyelerinin itirazları görüşüldü.



4 Temmuz 2019 Perşembe
Gaziantep

Şehitkamil Belediye Meclisi Temmuz ayı 2.Birleşim Toplantısı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Meclis gündeminde yer alan 5 madde görüşüldü. Toplantının gündeminde yer alan 1.maddesinde Burak Mahallesi’nde bulunan ve Sanko Holding’e ait alana ilişkin imar değişikliğine yapılan itirazlar görüşüldü. Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyeleri, söz konusu alanın bölgeye büyük bir yük getireceğini ve bir aileye rant sağlandığı yönünde iddialarda bulundular.

CHP’li Hasan Nesanir, bu planın daha önce iptal edildiğini belirterek,’’ Bu alana baktığımız da, 2015 yılında Mimarlar Odası bu imar değişikliğine itiraz etmiş, mahkeme de bu değişikliği iptal etmişti. Bu plan şimdi bazı değişiklikler yapılarak meclisimize gelmiştir. Bu alan da yükseklik sınırlaması da yoktur. Bu alana 149 metrekarelik daireler yapılacak. Ancak daire sayısı için bir sınırlama konulmamış. Burada kişi başı 19.5 metrekare sosyal donatı alanı ayrılması gerekiyor. Bu şekilde hesapladığımızda yönetmenliğe 131 bin metrekare alan ayrılması gerekirken, burada 97 bin metrekare alan bırakılmış durumda. Hesaplamalarımıza göre burada 9 bin 956 kişi yaşayacak, ayrıca ticari alanlar olacak. Ticari alanların getirmiş olduğu bir yoğunluk olacak. Böylece, o bölgedeki hem trafik, hem de alt yapı yoğunluğunda  ciddi oranda bir artış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir açıklaması var. Dikey mimarileri ucube olarak görüp, artık yatay mimarilere geçilmesi gerekiyor dedi. Neden bu alan için dikey mimari uygulanıyor?’’ dedi.

BU RAPORU HAZIRLAYAN KİŞİNİN VİCDANI RAHAT MI?

CHP’li Mehmet Sucu ise, plan izah raporunu okuduğunda güldüğünü belirterek, ’’Benim elimde bir plan izah raporu var. Bu izah raporunu okuyunca güldüm. O kadar güzel bahane uydurmuş ki. Bu raporu hazırlayan kişiye vicdanı rahat mı diye soruyorum. Bu planı hazırlayan tabi ki, belediye meclisi değil. Siz de değilsiniz. Bu plan bir holdingin değil, bir meclis üyesinin olsaydı geçer miydi? Bu plan, daha önce iki defa iptal oldu. Plan, büyükşehir meclisinde geçerken, çekincelerimizi söylemiştik. Bu plan yapıldıktan sonra biz yerel seçimler nedeniyle o bölgeye çok gittik, gezdik. Oradaki komşu siteler, mahalleler, orada yaşayan vatandaşlar, burada ucube bir plan yapılacağını, burada yoğunluğun artacağını, alt yapının kaldırmayacağı şikâyetlerini aldık. Bu planı biz ocak veya şubat ayında geçirdik. Nedense büyükşehir belediyesi seçim öncesi bekledi. Bu alanı geçirmedi. Şimdi ne değişti de bu plan önümüze geliyor?’’ dedi.

“FEDAKARLIK YAPILARAK PLAN BU BOYUTA GETİRİLDİ”

İlgili maddeye ilişkin konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Geçmiş dönemde bu planı geçirdiğimiz zaman 180 metre aşağı bağımsız bölüm olmaması konusunda bir plan notu düşülmüştü. Daha sonra donatılarında yeniden düzenleme yapılarak, donatıları artırılarak bir plan değişikliği yapıldı. Eskiden verilen alandan fedakarlık yapılarak bir uygulama yapıldı. O nedenle bizim yapmış olduğumuz hesaplamanın farklı bir hesaplaması yapılarak proje bu boyuta getirildi. Basma kalıp projeler ortaya çıktığı zaman Mimarlar Odası buna da itiraz ediyor. Bu şehir blok nizamında bina yapamıyoruz. Cephe hareketliliğinde bir şey yapamıyoruz. Bu tür geniş alanda da rahat hareket edebilmek adına plan yapıyoruz. O bölgede 27 katlı bina yapılsa satılabilir mi? Sınıflandırma ile ilgili yapılan düzenleme bu boyuttadır.”dedi

“ŞEHİR PLANCISI DEĞİLİM”

CHP Grubundan ret seslerinin yükselmesi üzerine konuşan Fadıloğlu, “Plan notunu hazırlayan plancı, şehir plancılarının önde gelen isimlerinden bir tanesidir. Bu kişi belediye çalışanı değildir. Ben teknik verilere göre hareket etmek durumundayım. Teknik veriler plan notuyla geldiğinde ben bir belediye başkanıyım, şehir plancısı değilim. Bu işi bilen şehir plancısının altına imza attığı bir planla bu uygulamaya çıkıyorum. Planı yapılmayan bir yerin planı nasıl yapılabilir? Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu böyle bir uygulama yok ki bunun zaiyatını bilelim. Uygulama safhasına geçmeden Büyükşehir Belediyesi’nin ne elde ettiği konusunda bir bilgi yok.” şeklinde konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, bölgede Şehitkamil ve Büyükşehir Belediyesi için sosyal alanların bırakıldığını söyledi. Konuşmaların ardından söz konusu madde CHP Grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi