AA_yiicy.jpg

YORUM-MEHMET BOZKURT



4 Temmuz 2019 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep’in en önemli hastanelerinden biri olan Dr. Ersin Arslan Hastanesi ile ilgili üzüntü verici bilgiler geliyor.

Öncelikle bu yazıyı yazmadan önce konuyu soruşturmak istedim. Sağlık müdürü, hastane yöneticileri, başhekim ile görüşmek istedim. Fakat bir türlü başarılı olamadım. Son çare olarak yaşananları buradan sayın Vali Davut Gül’e iletmek istedim. Cevap verilirse bu cevapları kamuoyu ile paylaşacağımın bilinmesini istiyorum. Hayatım boyunca hiçbir zaman yalan ve yanlış haber yapmadım, yapmam da. Bir haber varsa önce soruşturur, ona göre yazardım. Ama bu yazacağım yazı da kamu yararı ve ciddi olduğu için kaleme alıyorum.

Söz konusu hastanede bazı personelin fazla mesai yapmış gibi gösterilip haksız kazanç elde ettikleri, bu konunun bir kişi tarafından şikâyet konusu yapıldığı, şikâyetin ardından soruşturma başlatıldığı, bazı kişilerin defalarca ifade verdiği bilgisi tarafımıza iletildi. Bu konu ayyuka çıkınca, bazı kamera kayıtlarının ortadan yok edildiği, geriye dönük bazı evrakların düzenlendiği de belirtiliyor. 

Birinci ve en önemli konu bu.

Aşağıda yazdığım şeylerdir ise daha vahim bir durumdur.

Bir tarafta fazla mesai yapmış gibi gösterilen görevlilere büyük paralar ödendiği söylenen hastanede, diğer taraftan bütçe de para olmadığı için ameliyat malzemesi alınamadığı için bazı ameliyatların yapılmadığı da belirtiliyor. Örnek olarak yenel cerrahi ameliyatları.

Diğer bir konusu ise Elisa Asel Can isimli bir çocuğumuz bu hastanenin Mücahitler ek binasında geçtiğimiz günlerde yeni doğan ünitesinde müşahede altında tutulurken kırık kuvözden dolayı yere düşerek beyin kanaması geçirmişti. Tarafıma gelen bilgilere göre, bütçe olmadığı için bu kuvözlerin değiştirilmediği belirtiliyor. 

Evet. Hastanede yaşanan gelişmeleri bu şekilde. Şayet bilgiler doğruysa durum gerçekten vahimdir. Soruşturmanın kapatılmaya çalışıldığı gelen bilgiler arasında. Burada devletimiz zarara uğratıldıysa uğratanların gereken cezaları alması için soruşturma titizlikle yürütülmesi gerektiğini, konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi