aa_Bgk50.jpg

Bozkurt dikkat çekti, CHP’li Kaplan basın açıklaması yaptı.



18 Temmuz 2019 Perşembe
Gaziantep

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt dün kaleme aldığı ‘’Sağlık sorunları acil çözüm bekliyor’’ başlıklı yazısında şehrimizde sağlık alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmiş ve çözüm önerileri sunmuştu. Bozkurt’un yazısının ardından CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan bir basın açıklaması yaparak, sağlık alanında yaşanan sıkıntılara tepki gösterdi ve yaşanan sorunların çözülmesini istedi.

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, hemen hemen her gün şehrimizde yaşanan sıkıntıları gündeme getiriyor, halkımızın yaşamış olduğu sıkıntıların çözümü için yetkilileri göreve davet eden Gaziantep’teki 1-2 gazeteciden birisi. Bu nedenle Bozkurt’un gündeme getirdiği konuların ardından ilgili kurumlar genel olarak harekete geçiyor ve dikkat çekilen sıkıntıları çözmeye çalışıyor. Son olarak dün ‘’Sağlık sorunları acil çözüm bekliyor’’ başlıklı bir yazı kaleme alan Bozkurt, şehrimizde sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını, kimi zaman hastanelerde yatacak yatak olmadığı için hastanede gözetim altında tutulması gereken hastaların evlerine gönderildiğini, hastane sayısının yetmediğini, bu doğrultuda Abdulkadir Yüksel şehir hastanesine el atılmasını ve acil olarak hizmete girmesini, hasta yoğunluğu nedeniyle doktorların, hastaların, sağlık personellerinin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, Gaziantep’e çok sayı da doktor, hemşire, sağlık çalışanı atamasının yapılmasına dikkat çekmişti

BOZKURT’UN YAZISININ ARDINDAN CHP’Lİ KAPLAN BUGÜN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Bozkurt’un kaleme aldığı yazının yayınlanmasının ardından CHP Milletvekili İrfan Kaplan, bugün tüm basın kuruluşlarına bir açıklama gönderdi. Bozkurt’un dikkat çektiği ve çözüm önerisi sunduğu ifadelerin birebir yer aldığı açıklama da şu hususlara dikkat çekildi:

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde basın ve kamuoyuna yansıyan Gaziantep’teki sağlık skandalları ile ilgili değerlendirme yaptı.

GAZİANTEP’TE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜŞE GEÇMİŞTİR!

Kaplan yaptığını yazılı açıklamada “Gaziantep’te sağlık sistemi çöküşe geçmiştir. 2 milyon nüfusu olan Gaziantep’te artan nüfusla birlikte hastaneler yetersiz kalmakta, hastalar neredeyse yatacak yer bulamamakta ve tedavi görmekte zorlanmaktadır. Gaziantep’te, nüfusa oranla yeterli sağlık çalışanı da olmaması ve hastanelerde aşırı yoğunluk sebebiyle, ne yazık ki zaman zaman vatandaşlarımızla sağlık çalışanları arasındaki gerilim yükselmekte ve karşı karşıya getirmektedir” diye ifade etti.

YERİ GÖĞÜ BETONA GÖMDÜNÜZ!

Kaplan, açıklamasında AKP Hükümetine yüklenerek “AKP Hükümeti olarak yeri göğü betona gömdünüz. Ranta, peşkeşe, ağaçları kesip binalar dikmeye doymadınız! Ekonomik kriz sizin eseriniz. Şimdi nereden ne kıssak, nasıl bir zam yapsak da ülkeyi kurtarsak derdindesiniz. Ancak o gemi çoktan su aldı, vatandaşı bu kadar darboğaza sokan yanlış politikalarınıza vatandaş artık sizi o koltuklardan indirerek cevap verecektir” dedi.

HİZMET VEREMEYECEK HASTANEYİ NİYE ALELACELE AÇTINIZ?

Kaplan, Gaziantep İl Sağlık Müdürü’nün, Gaziantep’teki hastaneler ile yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, “Bakın Gaziantep’te sağlık çökmüş durumda. Basın ve kamuoyuna yansıyan skandallar silsilesine bugün İl Sağlık Müdürü’nden açıklama gelmiş. İl Sağlık Müdürü açıklamasında diyor ki; “hizmete tam anlamıyla alınamaması fiziki eksikliklerden değil, başka illerde de görülen doktor eksikliklerindendir.” Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesini yaptınız, hastanede hizmet verecek doktor bulamadınız. Hastanenin ruhsat problemi olduğundan ameliyat yapılamıyor, tam teşekküllü hizmet veremiyor. Hizmet veremeyeceğiniz bir hastaneyi niye açtınız? Gerek sağlık çalışanlarının verimli ve huzurlu çalışabilmeleri için, gerek vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmeti alabilmeleri için bir an önce Gaziantep’e sağlık personeli atanmalıdır. Abdülkadir Yüksel Hastanesi tam kapasiteyle hizmet vermeye başlamalıdır. Buradan Sayın Sağlık Bakanına sesleniyorum. Gaziantep’i artık sağlığına kavuşturun” diye ifade etti.


BOZKURT NE DEMİŞTİ?

Bozkurt’un kaleme aldığı yazı şöyleydi:
‘’Sevgili okurlarım, bu yazım da sizlere şehrimizin adeta kanayan yaralarından biri olan sağlıkta yaşanan sıkıntılardan bahsedeceğim.
Son günlerde yerel medyada hemen hemen her gün sağlıkla ilgili üzüntü verici haberler yayınlandığı için bu konuya dikkat çekmem gerektiğini düşündüm.
Biliyorsunuz Gaziantep, Türkiye’nin gerek nüfus, gerek sanayi, gerek coğrafi konum olarak önemli bir şehirlerinden birisi.
Komşu ülkelere yakınlığımız nedeniyle bölgenin merkezi Gaziantep.
Hal böyle olunca da ister istemez sıkıntılar had safhada oluyor.
Bu sorunların en başında ise sağlıkta yaşanan sorunlar geliyor.
Mevcut Türk nüfus yoğunluğu fazla olan şehrimizde bir de Suriyeli misafirler eklendiğinde 2.5 milyona yakın insan yaşıyor şehrimizde.
Böyle ciddi bir nüfus olunca, sağlık hizmetlerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor.
Hastanelerde yatacak yer bulunmayabiliyor.
Hastanelerde aşırı yoğunluk oluşuyor.
Yoğunluk fazla olunca hem doktorlar, hem hastalar, hem sağlık çalışanları bunalıyor.
Haklılar da.
Böyle olunca ne doktor rahat bir şekilde hasta ile ilgileniyor, ne hasta rahat bir şekilde şikâyetlerini anlatabiliyor, ne de sağlık çalışanları rahat şekilde görevini yapıyor.
Çünkü hasta sayısı fazla olunca doktorlar tüm hastaları muayene edebilmek için ister istemez seri çalışmak zorunda kalıyor, hastalara kısa bir süre ayırmak zorunda kalıyor.
Bunun yanında hastane sayımız yetersiz.
Hastane sayısını arttırmak için Perilikaya’da Abdulkadir Yüksel Hastanesi yapıldı.
Ama hastane hala tam olarak hizmete girmedi.
Bunun yanı sıra şehir hastanesi yapımına 2015 yılında başlandı.
2018 yılında bitirilmesi hedefleniyordu.
Ama şu anda bu hastanenin inşaatının yavaşladığı, burada çalışan işçilerin maaşlarını alamadığı, hatta hastanenin finansörlerinin bile hastaneden elini çektiği iddia ediliyor.
Bu hastanenin ise ne olacağı, ne zaman hizmete gireceği belli değil.
Sıkıntılar bununla da bitmiyor maalesef.
Bir yanda bu sıkıntılar yaşanırken, diğer yanda ise mevcut hastanelerde ise bazı olumsuzlukların yaşandığı haberleri.
Daha geçtiğimiz günlerde bizim gazetemizde ‘’Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nde neler oluyor?’’ başlıklı bir haber yayınlamıştık. O haber de bazı hastane görevlilerinin fazla mesai yapmış gibi gösterilerek, hastaneden maaş aldıklarını, hastanede bütçe olmadığı için bazı ameliyatların yapılmadığını, yine bütçe olmadığı için Elisa Asel Can isimli bir çocuğumuz bu hastanenin Mücahitler ek binasında geçtiğimiz günlerde yeni doğan ünitesinde müşahede altında tutulurken kırık kuvözden dolayı yere düşerek beyin kanaması geçirmişti. Tarafıma gelen bilgilere göre, bütçe olmadığı için bu kuvözlerin değiştirilmediğini belirtmiştik.
Bu haberleri yayınladıktan sonra bu hastane ile ilgili yazdıklarımızı yalanlayan olmadı. Demek ki, kimseden ses çıkmadığına göre, sıkıntı büyük.
Ayrıca, Şahinbey Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hasta sayısı fazla olduğu için 15-20 gün sonrasına randevu verildiği, kimi zaman bu sürenin ayları bulduğu belirtiliyor. Bunun yanında bu hastanede diş, dolgu vs. işlemler yaptıran bazı hastaların memnun kalmadığını da gazetemizde haber yaptık.
Bunun yanı sıra çocuk hastanesinde, doğum hastanesinde yoğunluk fazla olduğu için istifa eden doktorların olduğu, yatakların dolu olduğu için hastanede yatması gereken çocukların dahi kimi zaman evlerine gönderildikleri belirtiliyor.
Maalesef daha sıkıntı çok.
Ama şimdilik bu kadar yeterlidir diye düşünüyorum.
Şimdi gelelim ne yapılmalı meselesine!
Sıkıntıları yazdık güzel de, bu sorunlar nasıl düzelebilir sorularının cevabına.
Öncelikle şehri yönetenlerin, vekillerin, ülkeyi yönetenler oturup bu şehrin sağlık sorunlarını ele almalılar.
Abdülkadir Yüksel Hastanesi’nin bir an önce tam kapasiteli hizmet vermeye başlaması, şehir hastanesine ise el atılıp hızlı bir şekilde bitirilmelidir.
Ayrıca, bakanlığın ve hükümetin 500 binin üzerinde Suriyeli misafire hizmet veren Gaziantep’e ciddi oranda doktor, sağlık çalışanı, hemşire vs. gibi personel atamalıdır.
Böylece bir nebze olsa da rahatlama olacaktır.
Ayrıca, bu sorun masaya yatırılırken sadece iktidar partisinin vekilleri ve yöneticileri değil, tüm partilerin vekilleri bu toplantılara davet edilmeli ve onların da düşünceleri ve çözüm öneri alınmalıdır.’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi