YY_CRuLl.jpg

Mehmet Bozkurt yazdı.



22 Temmuz 2019 Pazartesi
Gaziantep

Sevgili okurlarım, geçtiğimiz günlerde Gaziantep İYİ Parti ile ilgili bir yazı kaleme almıştım. O yazı da hem milletvekili Hüseyin Filiz’in, hem de il teşkilatının Gaziantep’in sorunlarına uzak olduğunu, gerekli muhalefeti yapmadığını söylemiş, partinin genel anlamda başarılı olabilmesi için Gaziantep gibi şehirlere el atması gerektiğini ifade etmiştim.

Kaleme aldığım yazıdan kısa süre sonra mevcut il başkanı Serkan Karakuş’un yerine, Genel Başkan Danışmanı ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Avukat Oğuz Hocaoğlu atandığı haberi geldi. Ve dün Karakuş görevini Oğuz Hocaoğlu’na devretti.

Biliyorsunuz 31 mart yerel seçimlerinde millet ittifakı Gaziantep’te hüsrana uğramıştı. Gaziantep’te ittifakın başarısız olmasında İYİ Parti İl Başkanı Serkan Karakuş’un payı büyüktü. Çünkü aday belirlemede çok yanlış strateji uygulandı.

Sonuç olarak İYİ Parti CHP ile kurduğu ittifakta Türkiye’de başarı elde ederken, Gaziantep’te başarısız oldu. İşte bu nedenle başarısızlığın sorumlusu olan Karakuş’un gitmesi gerekiyordu. Nitekim öyle de oldu.

Şimdi Oğuz Hocaoğlu dönemi. Öncelikle Hocaoğlu'na yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan Gaziantep’te ciddi sıkıntılar var. Hocaoğlu ve ekibinin şehrin sorunlarıyla ilgilenmesi, sorunları gündeme getirmesi ve yetkilileri harekete geçirecek muhalefet bekleniyor.

Bir muhalefet partisinin başarısı edeceği muhalefetle gelecektir. Umarız yeni başkan yeni bir sayfa açar ve iyi bir dönem geçirir.

Ayrıca, Karakuş dönemiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığı, Karakuş’un yaşanan sıkıntılar nedeniyle istifa ettiği gelen bilgiler arasında.

Ancak, gazeteciliğe başladığım günden beri hiçbir konuyu araştırmadan, kulaktan dolma söylentilerle hareket ederek yazmadım.

Bu nedenle o sıkıntıların doğruluğunu araştırdıktan sonra gerekirse bu konuyu kaleme alacağım.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi