AA_pSD11.jpg

Türkiye’deki ekonominin kötü gidişatı belediyeleri de vurdu. Hal böyle olunca bütçe sıkıntısı yaşayan büyükşehir belediyesi çareyi bankalardan kredi kullanmak ta buldu.



23 Temmuz 2019 Salı
Gaziantep

HABER: MEHMET BOZKURT

Bu haberi sadece biz de okuyacaksınız!

Ekonomideki daralma ve Suriyeli mülteci sorunun çözüme kavuşturulmadığı Türkiye’de sıkıntılı günler devam ediyor. Türkiye’de en fazla mülteci ağırlayan şehirlerin başında gelen şehrimizde maalesef sıkıntı büyük. Son dönemde ekonomide yaşanan daralma belediyelerin de gelirlerinin azalmasına neden olmuş durum da.

ÇARE BANKALARDAN KREDİ KULLANMAK

Hal böyle olunca yapılacak olan yatırımlarda bütçe sıkıntısı yaşayan büyükşehir belediyesi çare olarak zorunlu borçlanmaya gitti. 31 mart seçimlerinin ardından büyükşehir meclisinden üç defa kredi kullanmak için Fatma Şahin’e yetki verildi.

280 MİLYON LİRA KREDİ KULLANACAK

Meclisten alınan yetkiye göre, belediye 190, 30, 60 toplam da ise 280 milyon lira çeşitli bankalardan kredi kullanacak. Krediyi kullanma yetkisi ise başkan Fatma Şahin’de.

190 MİLYON LİRA İHTİYAÇ OLURSA KULLANILACAK

Son olarak geçtiğimiz Pazartesi yapılan mecliste 190 milyon lira kredi kullanma maddesi geldi. Madde hakkında konuşan başkan Fatma Şahin, Başkan Şahin, "Bakanlıktan onay almamız gerekiyor. İhtiyaç halinde bu krediyi kullanacağız. O yüzden bu maddeyi getirdik. Özellikle bunu söylemem gerekiyordu. İhtiyaç olması durumunda diye belirttik. Teklif karar olarak oya sunuyoruz." dedi.

CHP’LİLER RED ETTİ

Kredi kullanmak için getirilen maddelere CHP’liler, belediyenin borcunun çok fazla olduğunu, bu nedenle yeni borçlanma maddelerine red oyu kullandılar. CHP adına konuşan Beyhan Külekçi ise "Bu 4'ncü meclis ve 3 defa borçlanma yetkisi istenmesi dikkat çekici. Borcumuz çok. O nedenle bu borçlanmaya CHP grubu olarak red veriyoruz" dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi