aa_m8gP1.jpg

Vali Davut Gül’ün Gaziantep basını ile ilgili sözlerinin yankıları sürüyor. Gaziantep Olay Gazetesi köşe yazarlarından Levent Özkurt, Şantaj yapan, sopa gösteren, tehdit eden veya başladığı haberin sonun getirmeyen hangi gazeteci varsa ortaya çıkmalı. Deşifre olmalı ve yaptığı yanlışın hesabını vermelidir dedi.



29 Temmuz 2019 Pazartesi
Gaziantep

Özkurt’un kaleme aldığı yazısı şöyle: ‘’Sayın Vali Davut Gül'ün Basın Bayramı'nda söylediği sözler beni hem sevindirdi hem de üzdü. Çünkü, bir meslek grubu hakkında yorum yaparken, kurunun yanında yaş yanmamalı. Devletin yerelde en üst kademesinde bulunan Valimiz, söylediği sözün veya tespitlerinin arkasında her zaman olduğu gibi durmalı. Hangi gazeteci, kimi, ne için tehdit ediyorsa ortaya çıkmalı. Açıklanmalı ki, her ortamda günah keçisi olan gazeteciler bu kez rahat bir nefes alsın. Şantaj yapan, sopa gösteren, tehdit eden veya başladığı haberin sonun getirmeyen hangi gazeteci varsa ortaya çıkmalı. Deşifre olmalı ve yaptığı yanlışın hesabını vermeli.

Yoksa bu şehrin Valisi, önemli bir günde konuma yaparak, isim yok, kurum yok, adres yok… Basının insanlara sopa olarak gösterilmesini sağlayan kim varsa onuda açıklamalı.
Ben Sayın Vali'nin arkası boş laflar konuşacağını sanmıyorum. Kimseden korkusu olmayan, aman ben bunu açıklarsam zorda kalırım diye düşünmeyen ve her zaman halkın desteği arkasında olan Valimiz Sayın Davut Gül'ün gazetecilerle ilgili tespitini kamuoyu merakla bekliyor.
Kendimizi sorgulamak ve öz eleştiriden geçmek için bu işe dışardan objektif bakan ve yanlışları daha net gören Vali Davut Gül'ün yapacağı açıklama Gaziantep'te basın sektörüne yeni bir yol çizecek gibi görünüyor.
Ben Vali Bey'e bu işi hakkıyla yapan, idareyi, siyaseti ve iş dünyasını dizayn etmeye çalışan kişilerin hangi basın organlarını gazetecileri sopa olarak kullandıklarını bildiği kadar açıklamasını bekliyorum. Yoksa o kadar iddianın altında bu işi adam gibi yapan gerçek gazetecilerin ezilmemesini umuyorum.’’

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi