dd_LVkXN.jpg

Yaklaşık 1 yıl önce gazete olarak tostçu Kadir’i gündeme getirmiştik. Dün Olay Gazetesi ise tostçu Kadir ve tostçu Erol’u gündeme getirdi. Gazete bu tostçuların ne kadar vergi verdiğini sordu.



31 Temmuz 2019 Çarşamba
Gaziantep

Gastronomi şehrinde yarım tostu 14 liraya satan Tostçu Kadir yine gündem de. Gazetemiz 2018 yılında ‘’Gastronomi kentinde yarım tost 14 lira’’ başlığıyla bir haber yayınlamış, o haberde Türk ekonomisi ve Gaziantep ekonomisinin büyük sıkıntılar yaşadığı bir süreçte yarım tostun 14, tüm tostun da 28 liraya satılması vatandaşların tepkisini çekiyor demiştik.

NE KADAR VERGİ ÖDÜYOR? DEMİŞTİK

Yarım tostu halka 14 liraya, tüm tostu ise 28 liraya satan bu işletmenin devlete ne kadar vergi ödediği ise merak konusu. Şayet bu işletme normal şartlarda her tost için fiş kesiyorsa vergi rekortmenleri sıralamasına girmesi gerekiyor. Biz de Tostçu Kadir Usta’dan yıl sonu açıklanacak olan vergi rekortmenleri listesinde yer almasını diliyoruz. Bakalım açıklanacak listede bu işletme yer alacak mı? demiştik.

OLAY GAZETESİ GÜNDEMİNE ALDI

Haberimizin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra bu defa Olay Gazetesi ünlü tostçuları gündeme aldı. ‘’Tostçular Reklamda 1 Numara, Vergide Kaçıncı Durumdalar belli değil iddiası’’ başlığıyla yayınlanan haberde, Gaziantep'te tostçuların isim haklarına en az 3.5 milyon lira istediklerini ve hatta Tostçu Erol'un da devletin en büyük makamı olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamına giderek, bol bol reklam yaparak, her geçen gün daha çok para kazanma yolunda adımlar attığını ileri sürdü.

NE VAR BU TOSTTA DA 3,5 MİLYON İSTİYORSUN?

Haberin devamı ise şöyle: ‘’Haberimizin başında Tost'un nasıl yapıldığını anlatmıştık...Küsget'te yıllardır tostçuluk yaparak ününe ün katan ve markasına 3,5 milyon TL verildiğini iddia eden Tostçu Kadir'in, Gaziantep Vergi Dairesinde ne kadar vergi ödeyip, ödemediği tartışılırken, reklamda da en çok öne çıkan isim olmanın keyfini yaşadığı ileri sürüldü…’’ denildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi