aa_J58c6.jpg

Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ramazan Sürücü, birkaç ay içerisinde 3 meslektaşlarına yapılan acımasız saldırıları kınadıklarını belirterek, “Tabip arkadaşlarımıza sesleniyorum, ‘Bu saldırılar hekimliğe ve onurumuza yapılmaktadır. Onurunuza sahip çıkın” dedi.



7 Ağustos 2019 Çarşamba
Gaziantep

HAZİRAN’DAN BU YANA 3 DOKTOR SALDIRIYA UĞRADI 

Gaziantep’te hekimler arka arkaya saldırıya uğruyor. 8 haziran 2019’da Mücahitler Devlet Hastanesi’nde plastik cerrahi uzmanı hiçbir tıbbi aciliyeti olmayan hastanın lipom ameliyatını hemen yapmadığı gerekçesiyle, 2 Ağustos 2019’da ise Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisinde başka bir doktor iğne yaptırmak için sıra beklemek istemeyen bir hasta tarafından feci şekilde darp edildi.

DOKTORU OTOPARKTA BEKLEMİŞ

Bu saldırılarla ilgili soruşturmalar devam ederken, dün 25 Aralık Devlet Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı K.K., heyet ve poliklinik hastalarına baktıktan sonra evine gitmek için aracının yanına geldiğinde, kimliği belirlenmeyen bir kişi tarafından defalarca bıçaklandı. Doktora müdahalesi aynı hastanedeki arkadaşları tarafından gerçekleştirildi ve tedavisi devam ediyor.

“SALDIRI PLANLIDIR”

Gaziantep’teki son olaylar üzerinden hekimlere yönelik sistematik saldırıyı değerlendiren Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ramazan Sürücü, “Hastanenin görüntü kayıtlarında saldırganın poliklinik çıkışından itibaren meslektaşımızı izlediği ve otoparkta yalnız yakaladığı anda haince saldırdığı saptanmıştır. Bu planlı bir saldırıdır. Gaziantep’te daha birkaç gün önce yaşanan sağlıkta şiddet olaylarıyla ilgili yaptığımız basın açıklamasında 2018 verilerine göre son 5 yılda sağlık çalışanlarına yönelik 46 bin 361 şiddet vakasının kayıtlara geçtiğini ifade etmiş ve ‘SAYIN YETKİLİLER SAĞLIKÇIYAŞİDDET SİZİ MUTLU MU EDİYOR!!!’ diye sormuştuk. Bunlar gerçekten korkunç rakamlar. Bu konuda Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak defaaten basın açıklamaları ve nöbet eylemleri yaparak, konunun ciddiyetine dikkat çekmeye çalıştık, çözüm önerileri sunduk. Sağlıkta yapısal sorunlarla birlikte büyüyen şiddetin katlanılmaz boyutlarda olduğunu, önleyiciliği olan bir Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını ve sağlıkta yapısal sorunların çözülmesini talep ettik. Ayrıca bu konuda çözüm ortağı olma yönünde irade ortaya koyduk” dedi. 

ŞİDDET YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI

Dr. Sürücü, sağlıkta şiddet vakalarının sebebini; hekimleri ve sağlık çalışanlarını yok sayan, değersizleştiren, sağlığın alt yapı sorunlarını çözmeyen, etkin, önleyiciliği olan bir şiddet yasası taleplerini duymazdan gelen, halka nitelikli bir sağlık hizmeti verilmesini sağlamayan popülist politikalarının sonucuna bağladı.
Halkın sağlığının ve sağlık çalışanlarını siyasi rantın bir araç olarak görüldüğünü ileri süren Sürücü, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“ Hasta ile hekimi karşı karşıya getirmek, bu toplum için yapılabilecek en büyük kötülüktür. Hekim hasta ilişkisinin insani boyutunu görmezden gelen, uzlaşmaya dayanmayan, hasta memnuniyetiyle birlikte, çalışan memnuniyetini dikkate almayan ve dayatmacı bir politikanın, sağlık ortamını iyileştirmediği ve iyileştiremeyeceği gün gibi ortadır.
Bu kadar ölmemize, yaralanmamıza, ruhumuzda






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi