AA_5A1GC.jpg

Sezgin Sönmez, Sof dağındaki durumu DETAY okurları için yazdı.



15 Ağustos 2019 Perşembe
Gaziantep

Sof dağındaki tahribat gündemi işgal etmeye devam ederken, Op. Dr. Sezgin Sönmez, konu hakkında gazetemiz için bir yazı  kaleme aldı. Sof dağının 124 hayvan türüne kucak açmış 267 bitki türüne analık etmiş bir dağ olduğuna dikkat çeken Sönmez’in yazısı şöyle:

‘’Sof dağı, Gaziantepli olup da bu dağı bilmemek olur mu? Gaziantep’imizin rüzgarı, havası, güzelliği, suyu ve 124 hayvan türüne kucak açmış 267 bitki türüne analık etmiş,1495 m rakımı olan Sof dağımız.

Güzelim o kokulu domatesini, sulu sulu elmasını, şifalı suyunu daha önemlisi insanın ciğerini temizleyen havasını bilmeyen var mı?. Güzellikler neden  zor gelir, insana fayda olan şeyler neden ağır gelir? anlamak mümkün değil. Bir doktor olarak insanların ruh ve beden sağlığı için mücadele veririz ancak bu sağlığı bozan ve kendi maddi çıkarlarını halkın sağlığına tercih eden zihniyetin karşısında durmakta  bir insanlık görevi olarak bilirim.

Taş ocakları neden doğa için tehdit oluşturmakta, doğal tabiat yapısını bozması, etrafa yaydığı toz bulutlarının bitki örtüsü ve hayvanlar için tehlike saçması , ortaya çıkan atık sularının torağa verilmesi bunlardan bir kaçı. Biz Gaziantep gönüllüleri, sevdalıları olarak, Gaziantep’in esintisinin kaynağına yapılan yanlış hareketlere dur demek zorundayız.’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi